Kahvaltı yasaklandı, kıyamet koptu!

Kahvaltı yasaklandı, kıyamet koptu!

Dr. Mehmet Öz’ün ‘kahvaltı yasaklansın' çıkışına birçok farklı isim, çeşitli yorumlar getirdi. Dr. Ender Saraç başta olmak üzere bir çok ünlü isim konuya çeşitli yorumlar getirerek tartışmaya katıldı.

Doktor Mehmet Öz'ün kahvaltıya ilişkin sözleri tartışanları ikiye bölerken Öz'ün “sabah kahvaltısının yasaklanması' yönündeki önerisine Doktor Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç tepki gösterdi. Saraç, “Öneriye katılmıyorum, kahvaltıyı kral, öğlen yemeğini prens akşam yemeğini fakir gibi yiyin” dedi.

Beslenme ve Diyet Uzmanı Dr. Ender Saraç gazetecilerin, tıp dünyasında yeni bir tartışma başlatan Dr. Mehmet Öz'ün “Kahvaltı yapmaya gerek olmadığı, acıkmadan yemek yememek” gerektiği yönündeki sözlerine ilişkin sorularını yanıtladı. Dr. Öz'ün kahvaltı konusundaki sözlerinde sadece ‘acıkmadan yememe' kısmına katıldığını belirten Saraç, “Bizim Türk toplumunda, hatta bütün dünyada kahvaltı en önemli öğündür. Bir deyiş var, ‘Kahvaltıyı kral gibi, öğlen yemeğini prens gibi, akşam yemeğini fakir gibi yiyin’ diye. Ben buna katılıyorum. Kahvaltı günün en önemli öğünü” dedi.

Ünlü sunucu ve Özge Ulusoy Mehmet Öz’e “vallahi katılıyorum” diyerek destek oldu.

 

Tan Sağtürk “İyi bir kahvaltı olmadan bizim meslek nasıl yapılabilirdi ki? Çalışma sırasında düşerdik güçsüzlükten herhalde” diyerek Öz’ü eleştirdi.

Ahmet Rasim Küçükusta “Amerikan usulü kahvaltılar yasaklanmalıdır” diyerek konuya farklı bir boyut getirdi.

 

ABD'deki televizyon programlarında sıkça boy gösteren Dr. Mehmet Öz, verdiği röportajda kahvaltının 'gereksiz' olduğunu belirtti.

 

 

Öz, yaptığı açıklamada "Bence 2020'de yapılacak ilk şeylerden biri kahvaltıyı yasaklamak olmalı. Kahvaltı yapmamız gerektiğini düşünmüyorum, bu bir reklam aldatmacası. Ne yazık ki onlarca yıldır bu konudaki dogmaların birçoğu reklamlardan çıktı ve bunlar aslında sağlığımız hakkındaki gerçeklere dayanmıyordu" ifadelerini kullandı. Öz, yapılacak en akıllıca şeyin kahvaltıyı tamamen hayatımızdan çıkarmak olduğunu dile getirdi.

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.