Kalp krizi riskini azaltıyor İşte şifa deposu o baharat

Kalp krizi riskini azaltıyor İşte şifa deposu o baharat

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre antioksidanlar tarafından zengin olan zerdeçal kalp krizi, kanser, damar sertliği, bellek bozukluğu gibi sorunların ortaya çıkmasını önlüyor.

Antioksidanlar tarafından zengin olan zerdeçaldan üretilen ekstrenin kalp krizi riskini azalttığı ortaya çıktı.

Uzmanlar tarafından yapılan araştırmaya göre zerdeçalın sadece kalp krizinden korumadığını, kanser, damar sertliği, bellek bozukluğu gibi sorunların da ortaya çıkmasını önlediğini belirtiyor.

Peki zerdaçalın faydaları nelerdir?

Baharatların sağlığımızı faydaları tıp dünyasında araştırmalarla kanıtlanmaya devam ediyor. Antioksidan ve antienflamatuar özellikleri ile bilinen zerdeçal baharatından elde edilen ekstreler, yapılan bir araştırmaya göre özellikle bypass ameliyatı olmuş kişilerde kalp krizlerini önlemeye yardımcı olabilir.

Ayrıca uzmanlar, zerdeçalın sadece kalp krizinden korumadığını, kanser, damar sertliği, bellek bozukluğu gibi sorunların da ortaya çıkmasını önlediğini belirtiyor.

Amerikan Kardiyoloji Dergisi'nde yayınlanan bulgular, zerdeçaldaki sarı pigmenti veren curcumin maddesinin bu riskleri hafifletebileceğini gösteriyor.

zerdecal-siyastecafe.jpg

2012 yılında Beslenme Araştırmaları dergisinde yayınlanan bir araştırma, zerdeçal veya zerdeçal takviyelerinin tüketilmesinin, kişinin kalp ve damar sağlığını aerobik egzersiz kadar iyileştirebileceğini buldu.

ÇİN VE HİNT TIBBINDA DA ÇOK FAZLA KULLANILIYOR

Zerdeçal özlerinin uzun zamandır geleneksel Çin ve Hint tıbbında kullanıldığını belirten araştırmacılar, bu bilginin daha büyük çalışmalarla doğrulanması gerektiğini söyledi. Araştırmalar, iltihaplanma, kalp hastalığı da dahil olmak üzere bir dizi hastalığın gelişiminde önemli bir rol oynuyor.

Kanser terapisinde curcumin kullanımını inceleyen MDAnderson Kanser Merkezinden Bharat Aggarvval, çalışmanın çok cesaret verici olduğunu söyledi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.