Kalpazanlar polisten kaçamadı: 700 bin sahte dolar ele geçirildi

Kalpazanlar polisten kaçamadı: 700 bin sahte dolar ele geçirildi

Bastıkları sahte dolarları evde stoklayan kalpazanlara polis tarafından baskın yapıldı. Evde yapılan aramada 700 bin sahte dolar bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçenin kenar mahallelerinden Hacı Ahmet‘te yaşayan yabancı uyruklu bir şahsın evde piyasaya sürülmek üzere sahte dolar ve silah bulundurduğu istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Yürütülen soruşturma kapsamında söz konusu evi ve şüpheliyi takibe alan emniyet ekipleri, adrese 4 Aralık'ta operasyon düzenledi. Baskında yabancı uyruklu Yahya B. (23) yakalanarak gözaltına alınırken, evde yapılan aramada 10 bin dolar balya halinde 700 bin sahte Amerikan doları banknot, 1 ruhsatsız tabanca ve bu silaha ait 17 fişek ile 22 gram metamfetamin ve bir miktar kubar esrar ele geçirildi.

 

SERBEST BIRAKILDI

Yahya B., polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün “parada sahtecilik”, “6136 SKM” ve “kullanmak için uyuşturucu madde bulundurma” suçlarından adli makamlara sevk edildi. Şüpheli, hakkında adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.