Kamalak sessizliğini bozdu! KHK’ye sert tepki gösterdi

Kamalak sessizliğini bozdu! KHK’ye sert tepki gösterdi

Saadet Partisi’nin eski Genel Başkanı Mustafa Kamalak, sessizliğini bozdu ve son çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’ye sert tepki gösterdi. İşte ayrıntılar;

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı ve Anayasa Profesörü Mustafa Kamalak, KHK’nın ilgili maddesinin devlet kuralları ile bağdaşmadığını söyledi.

Kamalak, ayrıca Anayasa Mahkemesi’nin de denetim görevini yerine getirmek için hakkını kullanması gerektiğini kaydetti.

İlgili maddenin tartışma konusu olan bölümünü Milli Gazete'ye değerlendiren Anayasa Uzmanı ve Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kamalak, "Sorumlu tutulamaz hükmü hukuk devletinin kuralları ile bağdaştırılamaz. Çıkacak birileri ‘teröristi öldürdüm’ der. Olmaz böyle bir şey” dedi.

Mustafa Kamalak, “Böyle bir düzenleme küresel emperyalizmin de işine yarar. Çünkü bu tür uygulamalar Türkiye’yi hızlı bir biçimde hukuk devletinin dışına çıkarır. Hukukun olmadığı yerde kaos olur. Millet birbirine düşer. Bu ülkemiz açısından kabul edilemez bir durumdur” ifadelerini kullandı.

AYM, SAHİP OLDUĞU İRADEYİ KULLANMALI

Kamalak, değerlendirmesinde Anayasa Mahkemesi’ne de bir göndermede bulunarak göreve çağırdı. Kamalak, “Kanaatimce Anayasa Mahkemesi bu KHK’ları ‘anayasanın hukuk devleti ilkesi’ bakımından denetleyebilmeliydi ama yazık ki AYM denetim hakkından kendi iradesiyle vazgeçmiş gözüküyor” dedi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.