'Kamelyalı Kadın' Verdi'nin nağmeleriyle buluşuyor

'Kamelyalı Kadın' Verdi'nin nağmeleriyle buluşuyor

Dünyaca ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin Türkiye'de seslendirilmemiş eserlerinin aylarca süren çalışmayla notalara aktarıldığı "Kamelyalı Kadın" balesi, Antalya’da dünya prömiyeri yapacak

 

Yaklaşık 200 kişilik ekibin, kostümden dekora, baleden orkestraya kadar her alanda hummalı çalışma yaptığı eserin, 14 Mart'ta Antalya'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde dünya prömiyeri gerçekleştirilecek.

 

Fransız yazar Alexandre Dumas'ın ölümsüz eseri "Kamelyalı Kadın" romanından uyarlanan, koreografisi Volkan Ersoy ve Armağan Davran'a ait eser için beş ay boyunca Giuseppe Verdi'nin müzikleri tarandı.

Müzik düzenlemesi Tolga Taviş tarafından yapılan eserler yorumlanarak, notalara aktarıldı. Daha önce Türkiye ve farklı ülkelerde sahneye konulan "Kamelyalı Kadın"da ilk kez Alexandre Dumas başrolde canlandırılacak.



Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Volkan Ersoy, eser için aylar öncesinden hazırlık yaptıklarını söyledi. Ersoy, "Bugüne kadar Türkiye'de seslendirilmemiş eserlerin notalarını, seyirci ilk kez Kamelyalı Kadın'da dinleme fırsatı bulacak. Eser bale anlamında dünyada ünlü koreograflar tarafından sahnelenmiş ama bunu farklı kılan, Alexandre Dumas'ın sahnede olmasını yorumlayan bir koreografi yok. Eserimizde başrol ilk kez sahnede yer alacak” diye konuştu.

Dumas'ı, Tan Sağtürk'ün canlandıracağını anlatan Ersoy, 20 sene önce aynı eserde Armağan Davran ile dönüşümlü oynadıklarını dile getirdi. Ersoy, eserin ilerleyen dönemlerde uluslararası festivallerde yer alacağını kaydetti.

 

Dekor tasarımı üstlenen Savaş Camgöz, 1840'lı yıllarda Paris'te geçen hikayeyi anlatmak için 15 kişilik ekiple, o dönemin ihtişamını yansıtan bir dekor hazırladıklarını söyledi.

 

siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.