Kamu çalışanları için hükümetten yeni rakam!

Kamu çalışanları için hükümetten yeni rakam!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmelerde hükümet en düşük ücret teklifini artırdı.

Yaklaşık 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşmelerde hükümet en düşük ücret teklifini 500 lira artırarak, 11 bin 500 liradan 12 bin liraya yükseltti. İşçi sendikaları ise 15 bin TL talebinde ısrarcı. Diğer ücretler için de ilk 6 ay için yüzde 40 zam önerildi.


“HİZMET ZAMMI ŞU ANDA 7 LİRA”


Görüşmelerde gelinen son durumu anlatan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “Bakan Bey ‘İşverenle görüşmeleriniz bitince gelin oturup konuşalım’ dedi. Ücret kadar önemli olan bir diğer mesele de özellikle taşerondan kadroya geçenlerde ikramiye karmaşası. Biz hepsinin 60 güne tamamlanmasını talep ettik. Bu da yaklaşık 200 bin arkadaşımızı ilgilendiriyor. Hizmet zammı şu anda 7 lira. Bununla ilgili talebimiz karşılanmadı” dedi.

 

“ARZUMUZ SEÇİM ARİFESİNDEN EVVEL BİTİRMEK”


Ücretlere yüzde 45 ve bir de iyileştirme teklif ettiklerini ifade eden Atalay, “Bakan Bey’in ifadesi 12 bin ve yüzde 40 civarı zam oldu. Bunu kabul etmediğimizi ifade ettik. Arzumuz seçim arifesinden evvel bitirmek; ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz. Arzu ettiğimiz bir rakam olmazsa niye bitirelim” diye konuştu.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.