Kamu Görevlileri Tedirgin...

Kamu Görevlileri Tedirgin...

"17 Aralık" tarihine artık Türkiye'nin büyük bölümü aşina. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun başladığı gün 17 Aralık. O tarihten bu yana başta emniyet ve yargı alanında olmak üzere binlerce kişinin görev yeri değiştirildi. Kimi görevden alındı, kimi tayin ettirildi, kiminin statüsü yükseldi, kimininki düştü. 

 

İşte tüm bu kişilerin sayısı acaba kaça ulaştı?

 

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bu soruyuBaşbakan Erdoğan'a sordu. Meclis Başkanlığı'na verilen soru önergesinde hükümetin, kamu yönetimi geleneklerinde olmayan bir şekilde görevden almalar, yer değiştirmeler, açığa almalar ve acele bir şekilde yasal düzenlemelerle büyük bir personel hareketliliği yaptığı belirtildi.  

 

KAMU GÖREVLİLERİ TEDİRGİN

 

Genel tayin-atama dönemi dışında ve  haklarında yasal bir soruşturma olmamasına rağmen yapılan yer değişikliklerinin, kamu görevlilerini tedirgin ettiğinin altı çizildi. 

 

Önergede, "Devlet içerisinde paralel devlet ve örgüt oluşumu diye açıkça cephe alınan kamu görevlilerini aktif görevlerinden tasfiye etmek için bazı bakanlıkların teşkilat kanunları"nın bile değiştirildiğine dikkat çekildi. 

 

Engin Altay, Erdoğan'dan şu sorulara yanıt istedi:

 

KAÇ KAMU GÖREVLİSİNİN YERİ DEĞİŞTİ?

 

1. 17 Aralık 2013 tarihinden bu yana bakanlıklar itibariyle kaç kamu görevlisinin yeri değiştirilmiştir? Bu yer değiştirmelerin gerekçesi nedir?

 

2. Bu süreçte kaç kamu görevlisi hakkında soruşturma açılmıştır? Soruşturma sonuçları ne olmuştur?

 

3. Belirtilen tarihten bu yana üst düzey görevden alma ve atamalar için Cumhurbaşkanlığı makamına gönderilen üçlü kararname sayısı kaçtır? Kaç kararname onaylanmıştır?

 

4. Teşkilat kanunları değişikliği nedeniyle şahsa bağlı kadrolara atanan kamu görevlisi sayısı bakanlıklar itibariyle kaçtır? Bu personellerden neden yararlanılmamaktadır?

 

5. Görevden alınan ve yerleri değiştirilen kamu görevlilerinin kamu hizmeti yapmalarında bir sakınca var mıdır? 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.