Kamu'sa Cemaate Büyük Operasyon
Cemaat ile bağlantısı olduğu iddia edilen polis, asker, hakim, savcı, kaymakam ve vali gibi üst düzey yöneticiler ile kritik görevlerde bulunan daha alt düzey personelin kızağa alınarak pasifize edilmeye başlandığı bildirildi. Pasifize edilen isimlerin ön
Hükümet, cemaatle mücadele kapsamında cemaatle ilişkisi belirlenen kamu görevlilerini pasifize edecek. Plana göre emniyet müdürleri ve vali kararnameleri ile büyük bir kıyım yapılacak.
Cemaati bitirme operasyonları başladığında özellikle emniyet içindeki bazı isimler Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlerden Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine sürgün edildi.
Şimdi Güneydoğu'da artan şehit haberleri ile terörle mücadelede verilen ağır kayıplar "paralele" yıkılınca, göstermelin bir "kıyım" kararı alındı.
Cemaat ile bağlantısı olduğu iddia edilen polis, asker, hakim, savcı, kaymakam ve vali gibi üst düzey yöneticiler ile kritik görevlerde bulunan daha alt düzey personelin kızağa alınarak pasifize edilmeye başlandığı bildirildi. Pasifize edilen isimlerin önümüzdeki dönemde tayinleri başka illere çıkartılacak. Valiler ve emniyet müdürleri kararnamesi kapsamında bölgede cemaat temizliği yapılacak.
Sabah'ın haberine göre cemaat ile mücadelede son dönemde bir hızlanma oldu. Bunun da Devlet Denetleme Kurulu'ndan (DDK) kaynaklandığı bildirildi. Cemaat ile ilgili inceleme yapan DDK tüm kurum ve kuruluşlara yazılar gönderip, "Kurumunuzda bununla ilgili ne yapılıyor. Hangi bilgi ve belgelere ulaşıldı. Bize iletin" dedi. Böylece operasyonların hızlandığı iddia edildi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.