Kanal İstanbul'da FETÖ vurgunu! Topbaş'ın damadı da işin içinde

Kanal İstanbul'da FETÖ vurgunu! Topbaş'ın damadı da işin içinde

'Kanal İstanbul' projesi FETÖ’nün de ilgi odağında. iddiaya göre FETÖ Türkiye Mütevelli Heyeti, Pensilvanya’nın da onayıyla “Kanal İstanbul”un yapılacağı bölgeden arsa satın almaya başladı.

FETÖ operasyonları genişledikçe örgütün yeni sırları ortaya çıkmaya başladı.

Aydınlık’ın haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “çılgın proje” olarak adlandırdığı “Kanal İstanbul” projesi FETÖ’nün de ilgisini çekti.

İddiaya göre; FETÖ Türkiye Mütevelli Heyeti, Pensilvanya’nın da onayıyla “Kanal İstanbul”un yapılacağı bölgeden arsa satın almaya başladı.

Örgütün parasıyla yapılan arsa alımları değişik isimler üzerine geçirildi. Satın alınan arsaların değerinin yüz milyonlarca lirayı bulduğu iddia edildi.

 

TOPBAŞ'IN DAMADI DA ARAZİLERE İLGİ GÖSTERİYOR

 

Bölgede yaşayan vatandaşlar birdenbire bazı kişilerin arsa satın almak için köylerine geldiklerini kaydederek, “Bizim hiçbir şeyden haberimiz yoktu. Adamlar hangi arazinin kimin olduğunu biliyorlardı. İyi de para veriyorlardı. Ekonomik sıkıntısı olan birçok kişi arsasını o güne göre cazip fiyatlara sattı. Biz arsalarımızın kıymetli olduğunu çok sonra öğrendik. Komşu köylerde tarlalarını satan bazı kişilerin durumu öğrendikten sonra kafayı yediklerini duyduk” dediler.

Bölgede en çok adı anılan kişi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın FETÖ soruşturmasından tutuklanan damadı Ömer Faruk Kavurmacı.

Kavurmacı’nın bölgedeki arazilere ilgi gösterdiğini vurgulayan köylüler, arsa alan diğer kişileri hiç tanımadıklarını bildirdiler.

 

Trakyalı bir emlakçı da FETÖ’nün “Kanal İstanbul” arsalarına ilgisinin bilindiğini vurgulayarak şunları söyledi:

 

“Projenin yeri bilinmeden bir lira olan yerin fiyatı şimdi 20 lira, 50 lira. Projenin yerini önceden biliyorsan çok kısa sürede büyük rant elde ediyorsun. Belli ki örgüt bunu öğrenmiş ve arsa spekülasyonu işine girmiş. Bunu ortaya çıkarmak çok kolay. Yer belli. Tapu kayıtları ortada. Hangi arazi ne zaman satılmış kim almış bellidir. Araziyi alan kişinin mal varlığı araştırılırsa, o araziyi alacak gücünün olup olmadığı incelenirse her şey ortaya çıkar. Asgari ücretli biri milyonlarca liralık arazi kapatmışsa o kişi incelemeye alınır ve arazinin gerçek sahibi ortaya çıkar. Örgüt parası ile alınmışsa belirlenir. Bunu açığa çıkarmak çok kolaydır.”

FETÖ soruşturması kapsamında örgütün Türkiye’deki mal varlıklarını elden çıkarma kararı aldığına dikkat çeken güvenlik kaynakları, şüpheli arazilerin satışının engellenmesi için hemen harekete geçilmesi gerektiğini bildirdiler.

FETÖ’nün tüm mal varlığını yurt dışına kaçırmaya çalıştığını vurgulayan güvenlik kaynakları, “Kripto şirketlerde hareketlilik var. Bazı firmanın ekonomik sıkıntısı olmasına rağmen satışı konuşuluyor. Belli ki varlık bir an önce paraya çevrilmeye çalışılıyor. Bu arada durumdan yaralanarak çok düşük fiyata mallara konmak isteyen uyanıklar da var. Eğer bilerek FETÖ malı kurtarılıyorsa alanların da başı belaya girer” bilgisini verdiler. 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.