Kandil’den CHP İYİ Parti ittifakına açık destek: Mızrak çuvala sığmadı

Kandil’den CHP İYİ Parti ittifakına açık destek: Mızrak çuvala sığmadı

Sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sebat Andok, tüm HDP’lileri ittifaka destek ve oy vermeye çağırdı. İstanbul, İzmir ve Adana’nın ardından Mersin’de de CHP’yi destekleme kararı alan HDP, bunun karşılığında 2 ilçeyi istedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP’nin 7 Büyükşehirde aday çıkarmayacağını ilan etmesinin ardından desteğin kendilerini kapsamadığını söylemesine rağmen, CHP’nin İstanbul ilçe belediye başkan adaylarının açıklanmasıyla CHP-HDP-İYİ Parti ittifakı tam anlamıyla aşikar oldu.

KANDİL’DEN AÇIK DESTEK

Aday belirleme sürecinde tam anlamıyla netleşen CHP, İYİ Parti ve HDP ittifakına Kandil’den açık destek geldi. Sözde KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sebat Andok, tüm HDP’lileri destek olmaya çağırdı. Terör örgütünün yayın organına konuşan Andok, “HDP, AKP ve MHP blokuna kaybettirmeyi temel strateji olarak belirledi. Türkiye genelinde alınamayacak yerlerde iktidarı yenilgiye uğratmak için her türden çaba içinde olmak doğru bir strateji” dedi.

sabatandok.jpg

“AMACIMIZ VAR, KÖRÜ KÖRÜNE DESTEK VERMİYORUZ”

PKK’lı Andok körü körüne destek vermediklerini belirttiği açıklamasında şunları söyledi: “AKP-MHP iktidar blokunun dışında farklı güç ve iktidar blokları oluşturmaları önemlidir. Bu partilerin ittifaka karşı güçlenerek çıkması, iktidarın zayıflaması anlamına gelecektir. HDP belediyeyi alamayacağı yerlerdeki oyları boşa gitmesin diye de dönemsel olarak AKP-MHP’ye kaybettirmeyi esas almış olduğundan, bu iktidara kim kaybettirecekse, onlarla görüşme ve ittifak halindedir. Bizce bunda bir yanlışlık yok. Bir destek verilecekse körü körüne değil, amaçlıdır.”

cemilbayik.jpg

CEMİL BAYIK DA CHP İYİ PARTİ İTTİFAKINA DESTEK İSTEDİ

Terörist elebaşı Cemil Bayık da terör örgütünün tv kanalına konuşarak hem kendi yandaşlarını, hem de marjinal solu CHP- İYİ Parti ittifakına desteğe çağırdı. Bayık, “Herkes Erdoğan-Bahçeli gerçeğini iyi görmeli. Türkiye halkı ve demokratları, aydınları, akademisyenleri, solcuları bir olurlarsa, rejim erken yenilir” dedi.

Terör örgütünün TV, gazete ve internet portallarında yayınlanan analizde de açık açık CHP-İP ittifakının desteklenmesi istendi. HDP'nin seçim stratejisinin “Türkiye genelinde AK Parti-MHP blokunu geriletmek” olduğu belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

TERÖRİSTLER AMACINI AÇIK AÇIK SÖYLEDİ

“Hiç şüphe olmasın ki, İstanbul ve Ankara gibi önemli merkezleri kaybetmiş bir AKP-MHP blokunun dengesi bozulacaktır. 31 Mart akşamı zayıflamış bir iktidar blokunu kim istemez ki? Bu nedenle HDP'li seçmenin stratejik düşünmesi gerekiyor. Burada söz konusu olan kötüler arasında ''en iyi''yi tercih etmek değildir. İktidar blokunu güçsüz kılmak, hatta çökertmek için seçimde yapılan bir hamledir. Bu hamle hem AKP -MHP blokunu güçsüz kılacak, hem de CHP-İYİ Parti ikilisini HDP ve demokrasi güçlerine ''mecbur'' kılacak bir hamledir. Bu nedenle İstanbul, Mersin, Ankara ve Adana gibi merkezlerde stratejik oy kullanmak hiç kimsenin Kürtlüğüne, demokratlığına halel getirmez.”

esenguldemir.jpg

İŞBİRLİĞİNİ İŞFA ETTİLER: CHP İLE GÖRÜŞTÜK

HDP İstanbul İl Eş Başkanı Esengül Demir ise ittifak pazarlığının uzun süredir devam ettiğini ortaya koydu. Terör örgütünün yayın organına konuşan Demir, aday belirleme sürecinde CHP ile fiili olarak görüşüldüğünü söyledi: “Hem bölgede hem de batıda, İstanbul’da da var olan tüm ilçelerde demokratik kitle örgütleri ve CHP ilçeleri ile görüşülerek görüşleri alındı. Yerelde CHP ve tabanında ortak bir seçim sürecine girme noktasında eğilim olduğunu gördük. Hatta adaylar açıklanmadan çok önce, pek çok ilçe örgütümüz CHP adayları ve ilçe örgütleri tarafından ziyaret edildi. Bizim hedefimiz sadece ana muhalefetle değil, aksine yerelde olan tüm demokrasi güçleri ile olarak çalışma yürütmektir.”

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.