Kandil'den DEM ve CHP'ye yerel seçim emri! 'İttifaka sahip çıkın'

PKK'lı terörist Mustafa Karasu, CHP ve DEM Parti'ye yerel seçimler için talimatlar verdi ve ittifaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıl yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefetin oluşturduğu 6'lı masayı destekleyen PKK'lı terörist Mustafa Karasu, CHP ve DEM Parti'ye yerel seçimler için de talimatlar verdi.

Terörist elebaşı Mustafa Karasu, PKK'nın yayın organında 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Konuşmasında ittifakın öneminden bahseden PKK elebaşı Karasu, ittifaka sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Kamuoyunda DEM Parti'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Başak Demirtaş'ı aday göstereceği iddiaları konuşulurken, Demirtaş aday olmayacağını açıkladı. Demirtaş'ın adaylığını geri çekmesi, "Kandil'in Demirtaş vetosu" şeklinde yorumlandı.

PKK terör örgütü elebaşlarından Mustafa Karasu, PKK yayın organında DEM Parti ve CHP'ye talimat gibi açıklamalar yaptı. 31 Mart yerel seçimlerinde ittifak içinde olunması gerektiğini söyleyen Mustafa Karasu, "Kürt halkı açısından Türkiye demokrasi güçleriyle ittifak içinde olmak çok önemli. Kürt sorununun çözümünün buradan geçtiği bilinmeli. Her yerde Kürtler demokrasi güçleriyle, sosyalist güçlerle hep ittifak kurdu. Yakın zamanda Emek ve Özgürlük İttifakı kuruldu. Bunlar önemlidir. Bunlara sahip çıkmak lazım." ifadelerini kullandı.

Karasu'nun öne çıkan açıklamaları şöyle:

'Türkiye’nin en dinamik iki demokratik gücü olan Kürtler ve Alevilerin ortak tutumuyla, mücadelesiyle, ittifakıyla demokrasi mücadelesi gerekecek. Bu seçimlerde de bunlara mutlaka dikkat etmek gerekiyor. İttifak konusunda herkes hassas olmalı. Ortaklaştırarak, ittifaklarını güçlendirerek, var olan ittifakları sahiplenerek, var olan ittifaklara değer vererek bu mücadeleyi yürütmek gerekiyor.

Bazı çevreler ittifakları tırtıklayabilir. Kürt halkı bunlara kulak vermemeli. İttifakları kötüleyen anlayışlar Kürt dostu değildir. Türkiye’nin demokratikleşmesini isteyenler değildir. Milliyetçi yaklaşımların huyudur. Ondan da Kürt’e hiçbir zaman fayda gelmemiştir, gelmez.'

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.