Kanser tedavisinde aspirin mucizesi

Kanser tedavisinde aspirin mucizesi

Kanser hastalarında Asprin kullanımının hastalığa etkisi ile ilgili araştırma yapıldı...

Kanser hastalarında Asprin kullanımının hastalığa etkisi ile ilgili araştırma yapıldı. Bu araştırma yapılırken, kanserli hastalarda asprin kullanımının hastalığa etkisinin test edilmesi amaçlandı. Özellikle kolon, meme ve prostat kanserlerinde aspirin kullanımının hastalığa etkisi diğer yandan da geriye kalan yaygın kanser türlerindeki işlevi araştırıldı.

Araştırmada, diyabet hastası olmayan ve kolon kanseri olan hastalarda asprin kullanılmasının hastalığa olumlu etkisi olduğu belirtildi. Asprin kullanan hastalar yaklaşık olarak 4 veya 5 yıl daha hayatta kalabiliyor. Araştırma neticesinde hazırlanan raporda, kanser tedavisi gören hastalarda asprin kullanımının hastalıkta olumlu sonuçlar doğurduğu ve hastalığa bağlı ölümleri azaltmada etkili olduğu belirtildi.

Dublin’de yapılan bir çalışmada meme kanserinde asprin kullanılmasının ölüm oranlarını yüzde 45’e kadar düşürdüğü belirtildi.

Rapor sonucunda çıkarılan sonuç, asprinin kanser tedavisinde ölüm oranlarını düşürme konusunda hastalık tedavisine ek olarak kullanılabileceğidir.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.