Kansızlık ve demir eksikliği yaşayanlar bu besin size derman olacak!

Kansızlık ve demir eksikliği yaşayanlar bu besin size derman olacak!

Mucize besinler arasında görülen pekmezin faydaları sadece okumakla sınırlı değil. Ayrıca bu faydayı birkaç adımda etkinleştirebilirsiniz. Peki Pekmezin faydaları neler?

Pekmez; Adet sorunları, obezite, diyabet, stres, prostat büyümesi, akne ve diğer cilt rahatsızlıklarında faydalıdır. Ayrıca pekmezin kemik ve saç sağlığını iyileştirdiğine, elektrolit dengesini, cinsel sağlığı, sinir sistemini koruduğuna ve yara iyileşmesini hızlandırdığına inanılır.

Pekmeze birkaç damla limon eklenmesi pekmezin vücut üzerindeki etkisini artırır. C vitamini vücudumuzun demiri hızlı bir şekilde emmesi için büyük bir yardımcıdır. Bu nedenle limon pekmezle karıştırılırsa vücut üzerindeki etkisini de hızlandırır.

Bu nedenle kansızlık ve demir eksikliği çekenlerin tüketmesi gereken doğal bir tarif olduğu söylenebilir.

 

PEKMEZİN FAYDALARI

 

Diğer şekerler ve tatlandırıcılarla karşılaştırıldığında pekmez pek çok antioksidan içerir. Antioksidanlar, vücudu çeşitli hastalıklar ve dejeneratif hastalıklarla ilişkili oksidatif hasardan korur. Bu pekmezi çoğu insan için rafine şekere daha iyi bir alternatif yapar.

 

CİNSEL SAĞLIĞI İYİLEŞTİRİR


Karadut pekmezi, seks hormonlarının sağlıklı üretimini desteklediği düşünülen çok sayıda iz element manganez içerir. Manganez sinir sisteminin işleyişinde önemli rol oynar, kan pıhtılarının oluşumunu engeller ve karbonhidratlardan enerji üretir. Manganez eksikliği kısırlığa, genel yorgunluğa ve zayıflamış kemiklere neden olabilir.

 

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUR


Bu pekmezdeki polifenollerin obezite ve kilo kaybını azaltmada etkili olabilecek antioksidan etkilere sahip olduğunu gösterir. Pekmezin yüksek yağlı bir diyet üzerindeki etkilerini değerlendiren bir çalışma, ekstraktın vücudun kalori emilimini azaltarak vücut ağırlığını ve vücut yağını azaltmaya yardımcı olduğu sonucuna varmıştır.

 

KEMİKLERİ SAĞLIKLI TUTAR


Pekmez iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum, kemik sağlığının, enzim fonksiyonunun ve hücre zarı fonksiyonunun korunmasında önemli bir rol oynar. Kalsiyum, sağlıklı dişlerin korunmasında ve menopoz döneminde sık görülen kemik hastalıklarına karşı vücudun korunmasında önemli bir rol oynar.

 

İLTİHABI ÖNLEYİCİ ÖZELLİKLER


Pekmezin iltihap önleyici ve antioksidan özellikleri, onu bu tür rahatsızlıkları gidermek için güvenilir bir bileşen haline getirir. Romatizma ve nevralji gibi iltihaplı hastalıkları tedavi etmek için bazı tıbbi preparatlarda etkili bir şekilde kullanılmıştır.

 

ADET KRAMPLARINI GİDERİR


Pekmez iyi bir demir kaynağıdır ve kan kaybına bağlı demir eksikliği olan kadınlarda adet kanamasının kontrolünde çok etkili olabilir. Vücuttaki demir için kırmızı et gibi diğer yağ kaynaklarına göre daha iyi bir seçimdir.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.