Kapadokya Film Festivali için hazır

Kapadokya Film Festivali için hazır

Bu yıl ilk kez düzenlenecek ve 6 gün sürecek olan Kapadokya Film Festivali 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında, Türk ve dünya sinemasından seçkin filmleri ve Nevşehirli sinemaseverlerle araya getirecek

Nevşehir Belediyesi önemli bir uluslararası organizasyonu daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. 29 Mayıs-3 Haziran tarihleri arasında ilki gerçekleştirilecek Kapadokya Film Festivali, bölgenin eşsiz coğrafyası ve kültüründen aldığı ilhamla, yurt içi ve yurt dışından seçkin filmler ve çok sayıda önemli sinemacıyı Nevşehir’de bir araya getirecek.

 

“NEVŞEHİR ÖNEMLİ BİR KAVŞAK OLACAK”  

Şehrin cazibe projelerinden birini gerçekleştirmek için çalışmalara başladıklarını söyleyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Kapadokya Film Festivali’nin ulusal sinemaya katkı sunmanın yanında, Nevşehir’e sosyal, kültürel ve turizm alanında da önemli yararlar sağlayacağını ifade etti. Günümüzde kentlerin artık kültürel ve sanatsal değerleriyle anıldığının altını çizen Başkan Arı, binlerce yıllık geçmişi ve doğal güzellikleriyle göz kamaştıran Kapadokya ve bölgenin merkezi Nevşehir’in, turizmin yanında, kültürün ve sanatın önemli kavşaklarından biri haline geleceğini ve Nevşehir halkının festivale yoğun ilgi göstereceğine yürekten inandığını söyledi.

 

 

SİNEMA SEKTÖRÜNE SOLUK

Kapadokya Film Festivali için yoğun bir çalışma süreci başlattıklarını söyleyen Festival Direktörü Suat Köçer, ilki yapılacak olan festivalin Nevşehir’in yanı sıra, Türk sinema sektörüne de yeni ve güçlü bir soluk getireceğini ifade etti. Türkiye’nin önemli doğa harikalarından biri olan Kapadokya’ya sinema heyecanı taşıyacak olmaktan mutluluk duyduklarını söyleyen Köçer, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından seçkin filmler ve birbirinden değerli konukları Nevşehirli sinemaseverlerle buluşturacaklarını söyledi.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.