Kapıkule’de çanta dolusu “esrar” ele geçirdi

Kapıkule’de çanta dolusu “esrar” ele geçirdi

Gümrük Muhafaza Ekipleri, Kapıkule’de TIR’ın şoför dinlenme alanında bulunan bir çanta içinde piyasa değeri 381 bin TL olan 15 kilo 300 gram esrar ele geçirdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Fransa’dan çıkarak Bulgaristan üzerinden Türkiye’ye giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısına gelen TIR’da şüphe üzerine muhafaza ekiplerince yapılan kontrollerde, şoförün dinlenme alanında bulunan siyah bir çantanın paketlerle dolu olduğu görüldü.

Gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra TIR, sahada görev yapan muhafaza memurları refakatinde detaylı olarak aranmak üzere arama hangarına yönlendirildi. Narkotik dedektör köpeği Jack eşliğinde gerçekleştirilen aramada köpeğin de çantaya tepki vermesi üzerine çantada bulunan paketler açıldı ve alınan numuneler uyuşturucu test kitinde analiz edildiğinde esrar uyarısı alındı. Yapılan sayım sonucunda çantada 14 adet paket içerisinde piyasa değeri 381 bin TL olan toplam 15 kilo 300 gram esrar olduğu ortaya çıkarıldı.

TIR şoförü Ş.E. sorgulanmak üzere Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne getirildi ve yapılan sorgu sonucunda çantanın kendisine ait olmadığını; hala sahada bulunan T.A. isimli şahsın çantayı Bulgaristan’da kendisine verdiğini beyan ederek şahsın eşkalini bildirdi.        

Şoförden alınan bilgi üzerine sahada başlatılan arama sonucunda eşkale uyan şahsın sahadaki Duty Free binasının önünde beklediği belirlendi. Rutin bir kimlik kontrolü yapılıyormuş gibi kimliği istenen şahsın T.A. olduğu teyit edildikten sonra yakalanan şahıs da Müdürlüğe getirildi.

Olay hakkında bilgilendirilen Edirne Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimat üzerine şahıslar gözaltına alındı ve yakalanan esrara el konuldu. Başlatılan soruşturma devam ediyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.