Kapısında Diyanet tabelasıyla hükümete beddua seansları yapan tarikat hangisi?

Kapısında Diyanet tabelasıyla hükümete beddua seansları yapan tarikat hangisi?

Gazeteci Nedim Şener, bir vatandaşın kendisine "Kapısında Diyanet’ten aldığı Kuran kursu tabelası olan bir yapı, sabah akşam devleti yönetenlere beddua seansları yapıyor.' dediğini yazdı.

15 Temmuz FETÖ'cü darbe girişiminin 4. yıl dönümü vesilesiyle katıldığı programda “Bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor” açıklaması yapan Marmara İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse'nin bu sözleri günlerdir konuşuluyor.

Köse'ye, bazı cemaatlerin kamuoyu önündeki temsilcilerinden peş peşe cevaplar gelirken, diğer yandan, "FETÖ’den boşalan yerlere başka tarikat ve cemaatler yerleştiği ve bu ikazlardan çıkar gruplarının rahatsız olduğu" yönünde yorumlar da yapılıyor.

Nedim Şener'den ise bu tartışmayla ilgili gündemi değiştirecek yani açıklamalar geldi.

Hürriyet Gazetesi'nde yayınlanan "Kapısında Diyanet tabelasıyla beddua eden tarikat hangisi?" başlığını taşıyan köşe yazısında Anadolu'da görüştüğü vatandaşlardan aldığı bazı şikayetleri okurlarıyla paylaşan Şener, çok önemli uyarılarda bulundu.

Söz konusu yapıların "devlet içinde kadro savaşı yaptığını" vurgulayan Nedim Şener, devletin ilgili birimlerinin de bu durumun farkında olduğunu ifade etti.

 

15 Temmuz programları kapsamında Anadolu’da üç şehri ziyaret ettiğini de sözlerine ekleyen Nedim Şener şu çarpıcı ifadeleri kullandı;

 

"Vatandaşlarla sohbetler ettim. FETÖ konusu açılınca, gündelik hayatta FETÖ benzeri yapılardan söz ettiler. İstisnasız üç ilde de aynı isimleri, aynı yapıları, aynı şikâyetleri dinledim.

Aynen şu söylendi:

“Siz sadece devletteki FETÖ temizliği ile ilgileniyorsunuz ama olayın bir de bizim yaşadığımız boyutu var. Kapısında Diyanet’ten aldığı Kuran kursu tabelası olan bir yapı, sabah akşam devleti yönetenlere beddua seansları yapıyor.”

Birden FETÖ’nün beddua seansları aklıma geldi. Bir ucu yurtdışına bağlanan bu yapının o illerde yüzlerce evi, yurdu ve açtığı kurslar var. Siyasetle de içli dışlılar. İbadet değil siyaset her yanını sarmış. Sadece onlar değil, diğerleri de yerel siyaset üzerinde etkililer ve bürokraside da yer tutmaya çalışıyorlar."

 

ŞEYHE TAPIYORLAR!

 

Aynı cemaat ile ilgili itikadi problemleri de gözler önüne seren Şener, "Aynı grup ile ilgili şaşırtıcı bir örnek de verildi. Yapının kurucusu şimdi hayatta değil. Ama takipçileri, başlarına örttükleri beyaz bir örtü altında o kişinin fotoğrafını alıyor ve çevre ile irtibatını kesip şeyh bildiği kişinin fotoğrafında iki kaşının arasına bakıp ibadet ediyor." dedi.

Bu yapının hem bürokrasi içinde hem de sosyal hayatta FETÖ’nün boşalttığı alanlara yerleştiğine vurgu yapan Hürriyet yazarı "Başkaları da aynı yolda." ikazında bulundu.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.