Kaplan 'Erdoğan daha çok iş yapar'

Kaplan 'Erdoğan daha çok iş yapar'

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu 'Tarafsız Bölge' programına katılan Hasip Kaplan gündeme ilgili açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu "Tarafsız Bölge" programına katılan Hasip Kaplan gündemle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın başkanlık sistemi istediğini söyleyen Kaplan, BDP dahil tüm muhalefeti eleştirdi.


ERDOĞAN BAŞKANLIK İSTİYOR

"30 Mart sonrası Sayın Başbakan'ı kimse tutamaz diye düşünüyorum. Çankaya'ya kilitlenmiş gidiyor. Şimdi yarı başkanlık sistemini konuşarak devam ediyorlar ama asıl istediği Başkanlık Sistemi. Problem şurada mevcut anaysa ile bir başkanlık olmuyor. Partili cumhurbaşkanı, başkan gibi arayışlar var. Sonuçta ters köşe olacak bir durum yok ortada." 

BİZ DAHİL, MUHALEFET BÖYLE OLDUĞU SÜRECE ERDOĞAN DEVAM EDER

"Başbakan 5+5 başkanlık koltuğunda oturmayı planlıyor. Örgütü ANAP gibi değil. Çok sistemli. Bu mevcut örgütle ve CHP, MHP ve biz dahil, bu muhalefetin dağınıklıyla hele de dar bölge sistemine geçirilirse Erdoğan daha uzun süre devam eder." 

Ahmet Hakan'ın "Yani siz diyorsunuz ki biz muhalefet bu halde olduktan sonra Başbakan istediğini yapar?" sorusuna bu noktada en önemli şeyin Kürt sorunu olduğunu söyleyen Kaplan, "Başbakanın önündeki en önemli nokta Kürt sorunu ve çözümüdür. Kürt sorunununda cesur bir şekilde stratejik olarak çözüm sürecini başarıya getirmediği taktirde bu muhalefet ayağına dolanmaz çözümsüzlük ayağına dolanır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.