Kar nedeniyle hangi şehirlerde okullar tatil oldu?

Kar nedeniyle hangi şehirlerde okullar tatil oldu?

Günlerdir İstanbul’da beklenen kar yere beklendiği kadar yağış bırakmadı ancak yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok il ve ilçeden okulların tatil edildiği haberi geldi

Karadeniz'de dün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Trabzon ve Ordu-Giresun havalimanlarında hava muhalefeti nedeniyle uçak seferleri karşılıklı iptal edildi. Trabzon ve Rize'deki okullarda eğitime 2, Giresun ve Ordu'da ise 1 gün ara verildi. Trabzon Valiliği, çığ uyarısında bulunarak, vatandaşların yüksek kesimlere, mezra ve yaylalara seyahat etmemelerini istedi.

 

kar-1.JPG

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce Cuma günü için uyarıda bulunduğu kar yağışı, dün sabah saatlerinde başladı. Yağış nedeniyle Karadeniz’de birçok ili beyaza büründü. Trabzon, Samsun ve Ordu'ya 3 yıl aradan sonra ilk kez kar yağdı.

 

SAMSUN'DA YOLLAR AÇIK

Samsun'un İlkadım ve Atakum sahiline akın eden vatandaşlar, telefonlarıyla bu anları kaydedip, sosyal medya hesaplarından paylaştı. Şehir merkezinde 5 kar bıçaklı kamyon, 5 greyder, 6 solüsyon tankeri, 6 tuzlama aracı ve 55 personel ile karla mücadele çalışması yapıldı. Yapılan çalışmalarla Samsun’da kapalı yol kalmadı.

 

 

TRABZON VE RİZE’DE OKUL TATİLİ

Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Trabzon ve Rize'de tüm okullar 2 gün tatil edildi. Giresun'da Giresun Merkez, Bulancak, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu, Yağlıdere ve Görele ilçelerindeki okullarda bir günlüğüne eğitime ara verildi. Ordu Valiliği, 10 Şubat Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde, eğitim öğretime bir gün ara verildiğini duyurdu.

 

 

ŞIRNAK MERKEZ VE 2 İLÇEDE EĞİTİME KAR ENGELİ

Şırnak Valiliği, etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ile Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde eğitime ara verildiğini açıkladı. Yazılı açıklamada şöyle denildi:

 

"Devam etmekte olan yoğun kar yağışı ve meteorolojik verilere göre devamında oluşacak buzlanma nedeniyle 10 Şubat 2020 günü Şırnak merkez, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerimizde eğitime 1 gün ara verilmesi uygun görülmüş ve okullar tatil edilmiştir. Aynı gün kamu kurumlarımızda çalışmakta olan hamile ve engelli personelimiz idari izinli sayılacaktır."

 

 

 

kar-2.JPG

 

RİZE VALİLİĞİ'NDEN ÇIĞ UYARISI

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerde birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yüksek kesimlerde 2 metreyi aşan kar kalınlığı sonrası Trabzon Valiliği'nin ardından Rize Valiliği de çığ uyarısında bulundu.

 


ARTVİN, DÜZCE VE SASON’DA DA OKULLAR TATİL

Öte yandan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle Artvin'de de 10 Şubat 2020 Pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Halk Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretime 1 gün ara verildi. Artvin Valiliği'nce yapılan açıklamada, ayrıca engelli ve hamile kamu personelinin de aynı gün izinli sayılacağı duyuruldu.

 

Düzce Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle yarın il genelinde okulları bir gün süreyle tatil etti. Düzce Valiliği yoğun kar yağışı ve buzlanmanın ulaşımda aksamalara neden olabileceğini göz önünde bulundurarak, yarın il genelinde tüm okulları tatil etti.

 

 

SASON'DA DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Batman'ın Sason ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Sason Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı, buzlanma ve don tehlikesi nedeniyle Sason ilçesi genelinde 10 Şubat pazartesi günü, ilk ve orta dereceli okullarda, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ile halk eğitim merkezinde, eğitim öğretime 1 gün ara verildiği bildirildi.  

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.