Kar sağanağı için saat verildi: İstanbul'da son 35 yılın en yoğun karı bugün yağacak

Kar sağanağı için saat verildi: İstanbul'da son 35 yılın en yoğun karı bugün yağacak

Meteoroloji, İstanbul'da beklenen gök gürültülü kar sağanakları için turuncu kodlu uyarıda bulundu. İstanbul'da son 35 yılın en yoğun kar yağışı bugün gerçekleşecek.

İstanbul son 35 yılın en yoğun kar yağışına hazırlanıyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu saat verip "Bugün zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın" uyarısı yaptı.

Meteoroloji'nin uyarılarının ardından İstanbul'da perşembe gününden bu yana aralıklarla etkili olan Kar yağışı bugün kuvvetlenerek devam edecek.

Meteoroloji'nin son hava durumu raporuna göre İstanbul'da kuvvetli kar sağanakları bekleniyor. Bugün akşam saatlerinden itibaren Avrupa Yakası ağırlıklı olmak üzere kar yağışlarının etkisini daha da arttıracağı ve yer yer yoğun gök gürültülü kar yağışları görüleceği tahmin ediliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.

Meteoroloji son kar yağışı uyarısında "Bugün akşam saatlerinde başlayacak ve pazar günü öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışlarıyla birlikte ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

 

VALİ YERLİKAYA'DAN UYARILAR

 

Meteoroloji'nin İstanbul için turuncu kodlu uyarıda bulunduğunu belirten Vali Yerlikaya "Bu akşam ve pazar günü için çok dikkatli olmamız lazım, biz tedbirlerimizi aldık" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Cumartesi için ekstra bir program düşünüyorsanız lütfen yapmayın çünkü cumartesi bu 5 günün en yoğun kar yağışının olacağı gün. Dolayısıyla bu hassasiyeti özellikle yarın için gösterin. Evinizde kalın, toplu taşıma kullanın" çağrısı yaptı.

 

ORHAN ŞEN SAAT VERİP UYARDI

 

İstanbul'da yer yer kuvvetli şekilde seyreden kar yağışı için Meteoroloji ve yetkili isimlerin ardından hava tahminleri ile dikkat çeken uzman isim Orhan Şen'den de bir açıklama geldi. Kar yağışının özelikle hafta sonu daha kuvvetli olacağını belirten Şen, "İstanbul'da yağışlar bugün öğleden evvel tekrar kuvvetlenecek. Bu nedenle yarında önlemlerimizi almayı sürdürelim." dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.