Kar yağışı beklenen il ve ilçeler tek tek açıklandı

Kar yağışı beklenen il ve ilçeler tek tek açıklandı

Meteoroloji uzmanlarından beklenen kar yağışı ile ilgili son tahminler geldi. İşte kar yağışı beklenen il ve ilçeler...

Meteoroloji’den soğuk hava ve kar yağışı uyarıları peş peşe gelmeye devam ederken detaylar da netleşmeye başladı.

Uzmanlar kar yağışının İstanbul’un kapısına kadar geleceğini ancak içeri giremeyeceğini belirtirken kar yağışı beklenen il ve ilçeler de tek tek açıklandı.

Hava durumu olayları ile ilgili Hava Forum sosyal medya hesabından yapılan son değerlendirmeler de bir hayli dikkat çekti.

 

Soğuk havaların bugün itibaren kendisini iyice hissettireceği belirtilirken kar yağışı beklenen il ve ilçeler de tek tek açıklandı:

 

“Balkanlar üzerinden soğuk hava yurdumuza giriş yapıyor. Soğuk hissedilmeye başlandı. Kar sever takipçilerimizden bazıları sevinecek. İşte Salı ve Çarşamba günlerinde kar tanelerinin görülme ihtimali olan yerler..

Çanakkale, Kırklareli Demirköy, Tekirdağ’ın yüksek kesimleri, Kütahya, Kocaeli’nin yüksek kesimleri, Edirne, Bursa’nın yüksek kesimleri, Bolu ve Kastamonu, İstanbul’un Çatalca ilçesi ve Salı gecesi Eskişehir."

 

ANKARA'DA DA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

 

Prof. Dr. Orhan Şen şunları söyledi:

 

'Bugün Salı Kar İstanbul'un kapısına kadar gelecek ama içeri girmeyecek gibi. İstanbul'un Avrupa yakasının Batısında KKY ve yükseklerde Kar görülebilir sıcaklık 7 C. Kar Tekirdağ Kırklareli'ne kadar geliyor. Ankara'da akşam kar yağışı olur gündüz 8 C. İzmir kuvvetli yağmurlu 12 C.

İstanbul da bugün kar yok. Kar olasılığı cumartesi günü daha yüksek sıcaklık 3-4 dereceye kadar düşüyor. Batı Karadeniz ve Marmara'nın Kuzey ve doğusunda kuvvetli olmasa da kar görülebilir. Takip edeceğiz.'

 

SIAKLIK 3 DERECEYE DÜŞECEK

 

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre İstanbul'da sıcaklıklarla bugünden itibaren hızla düşecek. Cuma ve Cumartesi günü özellikle gece saatlerinde 0 derece olarak tahmin edilen sıcaklık, gündüz 3 derece olacak.

 

AKOM'DAN PEŞ PEŞE UYARI


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte hafta boyunca görülecek yağışların şehrin kuzey ve yüksek bölgelerinde karla karışık yağmur, zaman zaman kar şeklinde etkili olmasının beklendiğini bildirdi. İstanbul Valiliği de İstanbullular için fırtına uyarısında bulundu.  Hava sıcaklıklarının bu akşam saatlerinden itibaren 8 ila 10 derece birden düşmesinin tahmin edildiği kaydedilen açıklamada, İstanbul'da kış değerlerine gerileyecek sıcaklıklarla sağanak geçişlerinin yaşanacağı anlatıldı. Hava sıcaklıklarının 16 Ocak'a kadar mevsim normallerinin 2 ila 5 derece altında seyretmesinin tahmin edildiği vurgulanan açıklamada, sıcaklıkların 17-25 Ocak arasında ise mevsim normalleri civarında seyretmesinin öngörüldüğü duyuruldu.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.