Kara Listede olanlar kredi alabilir mi? Kredi Sicili bozuk olanlara af geldi mi? Sicili bozuk olanlara müjdeli haber var mı?

Kara Listede olanlar kredi alabilir mi? Kredi Sicili bozuk olanlara af geldi mi? Sicili bozuk olanlara müjdeli haber var mı?

Kredi Sicili Bozuk olanlar Kredi Sicilini nasıl temizleyebilir? Kara Listede olanlar kredi alabilir mi? Kredi Sicili bozuk olanlara af geldi mi?

Kara listede olanlar nasıl kredi çekebilir? Kara listede olanlara kredi veren bankalar hangileri 2020? Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar 2020? Bankaların kara listesinden nasıl çıkılır? Banka sicil temizleme? Kredi notu nasıl yükseltilir? Kredi notu düşük olanlara bu bankalar kredi veriyor.

Acil nakit paraya ihtiyacınız var, kredi çekmek istiyorsunuz fakat bankalar tüm kredi başvurularınızı reddediyor. Muhtemeldir ki bankalar tarafından kara listeye alındınız. Yani kredi başvurusu için kredi siciliniz temiz değil.

Peki sicilinizi nasıl temizleyebilirsiniz? Kara listeden nasıl çıkarsınız? Bankalardan sicilinizi temizlemenin bazı yolları var.

Öncelikle bankalarda neden kara listeye girilir ona bir bakalım..Kredi kartı borçlarınızı sürekli olarak geç ödüyorsanız, çektiğiniz kredilerde yine aynı şekilde geç ödemeler yapıyorsanız bankalar sizleri sicili bozuk olarak kara listeye almıştır.

Peki kara listeye girmek ne demek?

Bir banka tarafından kara listeye alındıysanız, sizin artık kredi başvurularınız size ret cevabı olarak geri dönecektir. Çünkü siz artık, Merkez Bankası ve Kredi Kayıt Bürosu (KKB) tarafından kayıt altına alındınız. Artık sizin kredi notunuz düşük olarak listelendiniz.

Ancak üzülmeyin bunu çözmenin çeşitli yolları var..

Kara Listede Olduğunuzu Nasıl Öğrenebilirsiniz?

Kara listede olup olmadığınızı Merkez bankasına başvuru yaparak öğrenebilirsiniz. Kredi için başvurduğunuz bankaya bir dilekçe ile başvuruda bulunarak kredi kayıt bürosunda kara listede olup olmadığınız öğrenebilirsiniz. Kredi notunuzu da Findeks ile de öğrenebilirsiniz.

KARA LİSTEDEN NASIL ÇIKILIR? SİCİL NASIL TEMİZLENİR?

Tüm borçlarınızı kapasanız bile, kredi kayıt bürosundaki düşük notunuz anca 5 yıl içerisinde silinir. Bu durumda bankalara kara listeden çıksanız bile kredi vermekten çekinebilir.

Peki ödeme gücü olmayan kişilerin sicilleri nasıl temizlenir?

Sicil affı ile kara listeden çıkıp, sicilleri temizleyebilirsiniz. Sicil Affı 2020 henüz çıkmadı. Bu yüzden sicilinizi temizlemek için mevcut borçlarınızı taksitler halinde yeni bir ödeme planı ile temizleyebilirsiniz.

Kredi sicilinin temizlenmesi için kredi danışmanlık firmaları, danışmanlık hizmeti verir. Kredi danışmanlık büroları ile, sicili kötü olanlar danışmanlık hizmeti alarak hangi bankadan ne kadar kredi alınabileceğine dair araştırmalar yapar.

Ancak bazı kötü niyetli kuruluşlara dikkat! Kredi çekemeyenlere danışmanlık hizmeti vereceğim diyen ve özellikle birçok emeklinin üç kuruş emekli aylığına göz diken yasal tefeciler, dolandırıcılar da mevcut piyasada.

Kredi Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar hangileri? Hangi bankalar kredi kartı bozuk olanlara kredi kartı verir?

Öncelikle bilmeniz gerekir ki kredi sicili bozuk olan birine birkaç istisnai durum haricinde hiçbir banka kredi ya da kredi kartı vermez. Bunun için danışmanlık hizmeti verdiğini söyleyen ve Kredi Sicili bozuk olanlara kredi veren bankalar hangileri? başlığı altında vatandaşları TIK TUZAKLARINA düşüren sitelere dikkat edin, ALDANMAYIN!

Peki istisnai durumlar nedir? İstisnai seçeneklerden biri bloke teminatlı kredi kartı almaktır.

Bloke Teminatlı Kredi Kartı nedir, nasıl alınır?

Bloke Teminatlı kredi kartı sahibi olmak için bankanın intenet ya da telefon şubesinden başvuru yapılamamaktadır. Bunun için bankaya birebir gidip işlemlerin gerçekleştirilmesi gerekir. İşlemlerin ardından kartın bloke tutarı ve limiti belirlenir. Böylelikle bloke teminatlı kredi kartı sahibi olunabilir.

Bankadan alınan teminatlı kredi kartının düzenli olarak kullanımından sonra ödemeler de düzenli olarak ödenirse kredi notu yavaş yavaş yükselecektir. Kredi notu, kredi kartınızın limiti ve kullanım sıklığınıza göre yükselir. Kredi notunun yükselmesinin ardından normal kredi kartı sahibi olunabilir.

Bankalar için teminatlı kredi kartları önemli bir risk grubundadır. Bunun sebebi teminatlı kredi kartı kullanan kişilerin ya kara listede olması ya da kredi notunun düşük olmasıdır. Bu kartlar, yılın belli bir zamanında çıkarılır. Genellikle bankalar, bu kartların reklamının yapılmasını istemezler.

Teminatlı Kredi Kartının Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Teminatlı kredi kartları, kredi kartı borçları sebebiyle yasal takip süreci geçirmiş kişiler için önemli bir avantajdır. Çünkü yasal takip sürecinde olan bu kişiler sahip olduğu düşük kredi notlarını teminatlı kredi kartı ile tekrar yükseltme fırsatı bulabilirler. Teminatlı kredi kartlarının en büyük dezavantajı ise kart başvurusu sırasında nakit paranızın bloke ettirmenizdir. Bununla birlikte bu kartlarda asgari ödeme yapılamamaktadır.

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

 

Siyasetcafe.com

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.