Kara paranın yeni sığınağı Bitcoin

Kara paranın yeni sığınağı Bitcoin

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) çetelerin, kara parayı Bitcoin ile akladığını ifade etti. İşte ayrıntılar;

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), Avrupa çapındaki çetelerin 3-5 milyar avro değerindeki kara parayı Bitcoin ve diğer kripto para birimleriyle akladığını açıkladı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre, BBC’nin Panaroma programına konuşan Europol direktörü Rob Wainwright, denetçilerin ve endüstri liderlerinin bu sorunu çözmek için daha fazla işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Wainwright’a göre bu miktar, Europol’ün Avrupa çapındaki kara para tahmini olan 110 milyar avronun yüzde 3’ü ile 4’ü arasına denk geliyor. Fakat Wainwright, bu oranın hızla arttığı uyarısında bulunuyor.

Küresel para sisteminde suçlar tespit edildikten sonra varlıkları dondurmanın mümkün olduğunu, fakat kripto para birimlerinde bunun da imkansız olduğu söyleyen Wainwright, Europol’ü zorlayan bir diğer şeyin de çetelerin para aklamak için kullandığı karmaşık yöntemler olduğunu söyledi.

Yasadışı aktivitelerden gelen paralar Bitcoin’e dönüştürüldükten sonra küçük parçalara bölünüyor ve ‘alakasız görünen’ kişilere gönderiliyor. Bu kişiler de Bitcoin’i paraya çevirdikten sonra parayı çeteye geri veriyor.

Wainwright, bu nedenle parayı aklayan kişiyi tespit etmenin de zor olduğunu vurguladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.