Karabağ'da operasyon başladı! Aliyev'in o videosu yeniden gündem oldu: 'Akıllı olmazsanız başınızı ezeriz'

Karabağ'da operasyon başladı! Aliyev'in o videosu yeniden gündem oldu: 'Akıllı olmazsanız başınızı ezeriz'

2020'de başlayan ve 44 günlük süre içinde başarıya ulaşan Azerbaycan'ın Karabağ'ı işgalden kurtarma mücadelesi sırasında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Ermenistan'a meydan okuduğu video Karabağ'da başlatılan antiterör operasyonu ile yeniden dolaşıma girdi.

Kafkasların kanayan yarası Karabağ...

2020'de yaklaşık 50 yıllık Ermenistan işgalini bitirmek üzere kardeş ülke Azerbaycan büyük bir mücadeleye girişti.

Türkiye'nin de hava kabiliyeti konusunda verdiği İHA/SİHA desteğinin fark yaratmasıyla, sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve onu destekleyen Ermenistan güçleri yerle bir edildi.

44 gün süren ve hızla sonuca ulaşan 2. Karabağ Savaşı sırasında, onlarca kahramanlık onlarca üstün mücadele örneği sergilendi.

Savaşın sürdüğü sırada Azerbaycan Cumhurbaşkanı ilham Aliyev'in, askeri kamuflajla çatışma bölgesinden Ermenistan'a meydan okuduğu anların görüntüleri o döneme damga vurmuştu.

 

 

Bugün bölgede uluslararası kabule ve Ermenistan'ın taahhüdüne göre Karabağ'dan çekilmesi gereken fakat bölgede konuşlanarak provokasyona devam eden Ermeni güçlerine karşı antiterör operasyonu başlatıldı.

Anayasal düzenin tesisi için başlatılan bu operasyon ile Aliyev'in, "Aklınızı başınıza alın, başınızı ezeriz. Hiç kimse sizi savunamaz!" sözleriyle döneme damga vuran görüntüleri yeniden dolaşıma girdi.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.