Karadeniz’de PKK'ya dev operasyon

Karadeniz’de PKK'ya dev operasyon

Sıcak Haber… Türk Silahlı Kuvvetleri, PKK terör örgütüne Karadeniz’de büyük bir operasyon başlattı. İşte sıcak gelişmenin ayrıntıları;

Doğu Karadeniz’de, terör örgütü PKK’ya yönelik geniş çaplı bir operasyon başlatıldı.

Operasyon kapsamında teröristlerle sıcak temas sağlandığı, çatışma çıktığı kaydedildi. Öte yandan bölgeye çok sayıda helikopterin de sevk edildiği aktarıldı.

Teröristlerle dün sıcak temasın sağlandığı Trabzon-Gümüşhane sınırına ise askeri helikopterlerle takviye birlikler sevk edildi.

Trabzon, Gümüşhane ve Giresun kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik başlatılan 'Şehit Başçavuş Ferhat Gedik Operasyonu' sürüyor.

Jandarma Asayiş Komando timlerinin yanı sıra Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Polis Özel Harekat (PÖH) timlerinin de katıldığı operasyonlara zırhlı askeri araçlar ile İnsansız Hava Araçları (İHA) eşlik ediyor. 3 ilde kırsal alanlarda yayla evleri, ormanlık alanlar ve dere yatakları didik didik aranıyor.

BÖLGEYE HELİKOPTER TAKVİYESİ

Gümüşhane'nin Kürtün ilçesi ile Trabzon'un Tonya ilçe kırsalında dün gerçekleştirilen operasyonlar sırasında güvenlik güçleri ile bir grup PKK'lı terörist arasında çatışma çıktı. Bölgeye çok sayıda jandarma ve özel harekat birliği sevk edildi. Çatışmanın ardından PKK'lı teröristler kaçarken, operasyonların devam ettiği bildirildi. Çatışma bölgeye helikopterle takviye birlikler sevk ediliyor. Bölgede yoğunlaştırılan operasyonlarda teröristlerin kaçış güzergahları havadan ve karadan takibe alındı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.