Karadeniz’deki keşfin ardından Bakandan bir güzel haber daha: 2 aya kadar yeni müjde gelebilir

Karadeniz’deki keşfin ardından Bakandan bir güzel haber daha: 2 aya kadar yeni müjde gelebilir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz’deki keşfin ardından 2 aya kadar yeni bir müjdenin gelebileceğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de "Sakarya sahası" adı verilen bölgede 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfedilmesinin ardından 2 aya kadar yenir müjdenin gelebileceğini söyledi.

Bakan Dönmez, "Kuvvetle muhtemel aşağıdaki katmanlarda yeni keşif yakalayabiliriz. Derinlikleri ve uzunlukları birbirine benziyor. 1-1,5 ay daha sabredersek revize edilebilir. Bugünden yine bir şey söylemeyelim" dedi.

 

"2 AYA KADAR YENİ MÜJDE GELEBİLİR"

 

Bakan Dönmez, Karadeniz'deki doğal gaz rezervi keşfinin ardından çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek, "2 aya kadar yeni bir müjde gelebilir" ifadesini kullandı.

 

"2023 İTİBARIYLA DOĞAL GAZ FİYATLARI DÜŞER"

 

"Elektrik ve doğal gaz piyasasında regüle bir piyasa oluşturduk. Alıcı ve satıcılar gazını getirip dağıtabilir. Bu nedenle yeni kaynaklar fiyatları aşağı yönlü etkiler. Yakın ve yerli kaynak, şüphesiz rekabetçi olacaktır. 2023 itibarıyla doğal gaz fiyatları düşer. Bu büyüklük bizim iç piyasamızı etkileyecek. Bölgesel olarak Avrupa'yı etkiler mi, şu an bir şey demek güç. Biz çeşitli kaynaklardan çeşitli fiyatlara doğal gaz alıyoruz. Fiyatlar artı eksi değişebilir. Biz müşteriye tek fiyat sunuyoruz.''

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.