Karadenizli Romanların Zafer Haftası coşkusu

Karadenizli Romanların Zafer Haftası coşkusu

Karadenizli Romanlar Zafer Haftamızı büyük bir coşku ile kutladı.

Samsun Canik İlçesi Yavuz Sultan Selim Mahallesi ve 200 Evler semtinde yaşayan Roman vatandaşlarımızın başı çektiği Zafer Haftası kutlama etkinlikleri oldukça renkli ve coşkulu geçti.

Roman vatandaşlarımız Zafer Haftası kutlamalarına Atatürk’ün şehri Samsun’da al Bayraklı tişörtleriyle ve “Vatan Sana Can Feda” sloganlarıyla katılarak, vatana ihanetin kan meselesi değil, süt meselesi olduğunu dosta ve düşmana gösterdiler.

Roman vatandaşlarımız, Zafer Haftası kutlama etkinliklerine Samsun’daki Atatürk anıtı altında başladı ve tüm şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ile devam etti. Karadeniz Roman Hakları Koruma Federasyonu Başkanı Emrah Kepçe bir açılış konuşması yaptı.

Emrah Kepçe konuşmasında şunları şöyle:

26 Ağustos 1922'de düşmana saldırmış, bir saat içinde düşman mevzileri ele geçirilmiştir. 30 Ağustos’ta düşman çember içine alınmış, sağ kalanlar ise esir alınmıştır.

İslam'ın sancaktarlığını üstlenmiş aziz Türk milletinin, şehadet şerbeti içen yiğit evlatlarını anmak amacıyla "Hepimiz birer Türk bayrağıyız" sloganıyla toplanmış bulunmaktayız. Bu ülkenin asli unsuru olarak biz Romanlar vatanımıza bağlılığımızı her platformda göğsümüzü gere gere ifade etmekten hiçbir zaman kaçınmadık, kaçınmayız.

Birkaç gün sonra, Türk milletinin büyük bir millî şuurla ayağa kalkarak hain düşmanın, haksızca ve alçakça işgaline "dur" deyişinin yıl dönümüne tanıklık edeceğiz.

Tarihi şan ve şerefle dolu olan aziz milletimiz, 95 yıl önce kazandığı zaferle bu topraklardaki egemenliğini dünyaya kanıtlamıştır. İçinde bulunduğumuz günlerde de 30 Ağustos ruhuna muazzam şekilde ihtiyaç duymaktayız. Hepimiz birer Türk bayrağıyız. Bayrağımızın şanıyla, şerefiyle dalgalanması için omuz omuza mücadele etmeliyiz.

Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, vatan ve millet uğruna fedakârca hizmetleri olan değerli şahsiyetleri ve aziz şehitlerimizi rahmet, hürmet ve şükranla anıyoruz.

Ne mutlu Türküm diyene!”

Emrah Kepçe’nin açılış konuşmasının ardından yüzlerce Roman vatandaşlarımız Al Bayraklı tişörtleriyle ve Türk Bayrağıyla motosikletlerine binerek şehirde zafer yürüyüşü yaptılar.

 

Karadenizli Roman vatandaşlarımızın Zafer Bayramı etkinliklerindeki fotoğrafları:

kepce5.jpgkepce3.jpgkepce2.jpgkepce1.jpgkepce6.jpgkepce7.jpgkepce8.jpg

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.