Karamollaoğlu Erdoğan görüşmesini anlattı "Gelin birlikte çalışalım"

Karamollaoğlu Erdoğan görüşmesini anlattı "Gelin birlikte çalışalım"

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin detaylarını paylaştı.

Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ana hatlarını anlattı.

Karamollaoğlu Türkiye siyasetinde kucaklaşmaya ihtiyaç olduğunun altını çizerek, mevcut sorunların üstesinden gelinebileceğini kaydetti.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

'Ben ziyaret etmek istedim. Daha önceden 15 gün önce bir talebimiz olmuştu. İlk ağızdan benim açımdan hangi endişeleri şu anda taşıyoruz Türkiye'de onu doğrudan kendisine aktarmak istedim. Kendisi de sağolsun kabul ettiler. Yaklaşık 2 saat sürdü. Hemen hemen herşeye temas ettik desek yanlış olmaz. Her konuya. Özel konular da kısmen vardı.

Kendisiyle geçmişte politika yaptığımız zamanlar da oldu, 2002 yılına kadar. Öyle sitemkâr falan değil. Problemli olabilecek, münakaşaya vesile olacak hiçbir konuya girmek istemedim. Şu anda Türkiye'nin gidişatıyla ilgili endişe duyduğum konuları kendisine açıkça ifade ettim.

Kendileri de o konuyla ilgili görüşlerini, karşılaştığı problemleri ve kendi politikalarını anlattı. Hiçbir münakaşaya sebep olacak tartışma konusu gündeme gelmedi. Ben de kendisi de özen gösterdi bu duruma.

'KILIÇDAROĞLU VE AKŞENER'LE DE GÖRÜŞECEĞİM'

'Biz görüşmelerimizi bitirdikten sonra ayağa kalkınca, çıkarken 'birlikte çalışalım' dedi kendisi. Ben de kendisine 'bu konuya girmek istemiyorum' dedim.

Biz herkesle birlikte çalışırız, prensipler, politikalar üzerinde ittifak kurarsak. Bizim esas derdimiz makama gelmek, mecliste temsil edilebilmek değil. Biz geçmişte bu konuyla karşı karşıya kaldık, tavrımızı belirttik. Türkiye'de uygulanacak politikaları konuşmamız, ne yapacağımızı konuşmamız gerekir. Bu konuşulmadan bizim gündemimizde ittifak olmaz.

Ben bu hafta içinde sayın Kılıçdaroğlu, sayın Meral Akşener'le görüşeceğim. Bugün yeni oluşumlar var. Sayın Babacan, sayın Davutoğlu ile görüşeceğim. Bu onlarla birlikte hareket edeceğiz anlamına gelmez. Ülkemiz çok badireli dönemden geçiyor, biz bu dönemden kurtulmak için ne yapmalıyız? Asıl konu bu.'

CÜBBELİ AHMET YORUMU

'Tövbe etsin ve kendisi İslamiyeti ve değerleri bilen bir insan. Ona göre benim sözlerimi tekrar mukayese etsin isterim. Bu konuda polemiğe girmek istemem. Zanla hüküm olunmaz. Bunlara cevap vermek istemiyorum. Ben onun seviyesine inmem. Bu tip insanların ifadeleri beni üzdüğü için. Bu konuyu kapatmayı isterim. Kendisi hapse girdiği zaman onunla en çok ilgilenen bizim arkadaşlarımız oldular. Çıktığı zaman kendisi de bunu ifade etti. Ben hakkımı helal etmem, bundan anlar anlamaz ama bu kadarla yetiniyorum. O benim gündemimde değil. Cenab-ı Hak'ka havale ediyorum.'

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.