Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni anayasa' açıklaması

Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu'ndan 'yeni anayasa' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu gerçekleşen görüşmenin ardından açıklamalarda bulundu.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yeni anayasa çıkışına ilişkin görüşlerini bildiren Kılıçdaroğlu ve  Karamollaoğlu  dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İLK TASLAK HAFTAYA

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu yeni anayasa çalışmaları için tarih vererek,

 "Önümüzde hafta ilk taslağımız hazır olur diye ümit ediyorum. Görüş bildiririz mutlaka" dedi.

TÜRKİYE'NİN GERÇEK GÜNDEMİ PAHALILIK

Erdoğan'ın bu yöndeki çıkışına güvenmediklerini ve samimi bulmadıklarını aktaran Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin çözülemeyecek hiçbir sorunu yok. Belli konularda farklı düşünebiliriz ama ortak çabalarımız var. Türkiye'nin gerçek gündemi aslında pahalılık.

Türkiye'nin bu kutuplaşmadan çıkması lazım. Bu tartışmayı başlatabilmeniz için öncelikle var olan anayasaya uymanız gerekir. Biz mevcut anayasaya uymayan bir kişinin davetine nasıl güveneceğiz?

'ERDOĞAN KABUL EDER Mİ?'

AYM'nin kararlarının uygulanmadığı bir ülkedeyiz biz. Hak arama ve adalet kavramı üzerinden yeni bir düşünceyi, zihniyet değişikliğini gerçekleştirmek zorundayız. Erdoğan bunu kabul eder mi? Edeceğini sanmıyorum. Önemli olan var olana uyacaksınız ve onu mükemmel hale getireceksiniz. Yasalara saygılı olmamız lazım, hukukun üstünlüğüne inanmamız lazım" dedi.

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ
 

Kılıçdaroğlu, "Boğaziçi'nde rektörü kimse istemiyor. Öğrenciler ne yaptı Allah aşkına? Cam çerçeve mi kırdılar? Toplantı ve gösteri yaptılar. Anayasal hak. Boğaziçili çocuklara 'terörist' diyorlar. Adam mı öldürdü bu çocuklar, birilerini mi taradılar? 'Terörist' dediler, serbest bırakıldılar, e ne oldu şimdi?" derken, Karamollaoğlu da Erdoğan'ın geçmiş söylemlerine atıfla şunları kaydetti:

"Ben sadece şunu söylemek istiyorum, Sayın Erdoğan'ın 2000'li yılların başında gençlere yönelik birkaç tane konuşması var. 'Direnin, pes etmeyin, hakkınızı arayın' diye.

Çok şiddetli ifadeler kullanmış. Kendisinin de geçmişteki ifadeleri dinlemesine ihtiyaç var. O teşvik etmiş, onu okumuşlardır gençler. 'Sayın Cumhurbaşkanı'nın dediklerini yerine getirelim' demiş olabilirler."

siyasetcafe.com

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum