Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken çıkış! '6'lı masanın bir önemi kalmadı'

Karamollaoğlu'ndan dikkat çeken çıkış! '6'lı masanın bir önemi kalmadı'

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, "6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı" dedi.

Seçimlere 1 yıldan az bir süre kalırken 6'lı masadan dikkat çeken çarpıcı bir çıkış geldi.

Bursa'ya giden Saadet Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa Sivaslılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nde çarpıcı açıklamalar yaptı.


"6'LI MASANIN ÖNEMİ KALMADI"


"Seçimlere koalisyon olarak mı gireceksiniz" sorusuna cevap veren Temel Karamollaoğlu, "Koalisyon diye bir şey yok artık aslında. Yani 6'lı masa benim kanaatim devam eder. Ama 6'lı masanın eskiden olduğu gibi büyük bir önemi kalmadı. Seçim kanununda değişiklik yapılınca yani beraber olmanın getirdiği ekstradan bir avantaj vardı, o kalktı. Ama onun kalkması aslında bizi de etkiler. Fakat Bahçeli'yi daha çok etkiledi. Yani onun oyları yüzde 6'ya düşünce milletvekili çıkaramama ihtimali çıktı ortaya şimdi. Ne olacak, bakalım. Acaba sonbaharda bir seçim olur mu? Yani bir kişi karar verecek. Tayyip Bey'in neye göre karar vereceğini bilemiyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi için ısrar edildiğine dikkat çeken Karamollaoğlu, "Yani hiçbir yerde seçim tarihi belli olmadan adaylar belirlenmez. Bu genel kuraldır. Onun için seçim tarihi belirlendi mi, en az üç ay var demektir seçime. O zaman da süratle bir karar verilir. ve o karara göre de icraat yapılır diye ümit ediyorum" dedi. Cumhurbaşkanlığına aday olma konusunda niyetinin olup olmadığı sorulması üzerine Temel Karamollaoğlu, "Yani ben o konuda görüşümü daha önceden söyledim. Takdir neyse o olur, bakalım. Görelim Mevla'm neyler? Ne eylerse güzel eyler" diye konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.