Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a flaş uyarı! 'Sakın AKP'ye gitme'

Karamollaoğlu'ndan Erbakan'a flaş uyarı! 'Sakın AKP'ye gitme'

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu’ndan Erbakan’a flaş Ak Parti uyarısı… İşte ayrıntılar;

SP Genel Başkanı Karamollaoğlu, haftalık olağan basın toplantısında gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Partisinin Balgat’taki genel merkezinde gerçekleştirilen toplantıda Karamollaoğlu, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirerek, bir an önce hatadan dönülmesi çağrısında bulundu.  Akşam saatlerinde Twitter’dan da AKP’ye yüklenen Karamollaoğlu, “Bu ülkenin üzerindeki asıl yük, uyguladığı yanlış politikalar yüzünden iktidarın ta kendisidir” dedi.

MEDYA PADİŞAHINSA SOSYAL MEDYA BİZİMDİR

Doğan Medya Grubu’nun el değiştirmesine ilişkin de konuşan Karamollaoğlu şunları kaydetti:

“Güncel tartışmalardan birisi de, medyadaki tekelleşme iddialarıdır.Bu satışın gerekçesi nedir?  Bu büyük alımın bir kamu bankasından sağlanacak kredi ile gerçekleştirileceği doğru mudur? Ama bu yaklaşım Türkiye’de medyanın üzerinde bir baskı amacı güdüyorsa hem medyaya hem de iktidara yazık olur. Ak Parti’nin iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye, basın özgürlüğü sıralamasında 99’uncu sıradaydı.2017 yılına gelindiğinde 155’inci sıraya geriledi.  2018’de, bu satışla birlikte şüphesiz ki bu sıralama çok daha kötüleşecektir.  Eğer bu satış iddia edildiği gibi, iktidarın talimat ve baskısıyla gerçekleştiyse bize göre bunun tek bir anlamı vardır:  ‘AK Parti 2019 seçimleri öncesi en büyük yatırımını yapmış demektir!’Ama kimse bu tabloya bakarak ümidini kaybetmesin. Karamsarlığa düşmesin.  Medya padişahınsa, sosyal medya bizimdir. Hakikat, baskı ve ambargo ile gizlenemez.”

ÜMİT, AÇ TAVUĞUN İDEALİDİR!

Son günlerde medyada Fatih Erbakan’ın AKP-MHP İttifakı’na dahil olacağı yönündeki bir soruya ise Karamollaoğlu, “Böyle bir yanlışa düşmezler diye ümit ediyorum. Ama herkesin iradesi var. Erbakan hocamız bu partinin genel başkanı olarak vefat etti. Ailesi de bunu dikkate alır diye düşünüyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Güneydoğu’da oylarımız katlanacak” açıklamalarına da Karamollaoğlu şöyle cevap verdi:

“Ümit aç tavuğun idealidir. Her zaman ümitvar olacaksınız. Ama bunu sık sık tekrarlamaları orda bir soru işaretinin olduğunu delildir diye düşünüyorum.”

ÖZELLEŞTİRMELERE TEPKİ

Öte yandan sosyal medyayla ilgili açıklamalarının ardından Temel Karamollaoğlu, Twitter’den AKP’yi çok sert sözlerle vurdu. Şeker fabrikalarının satışı üzerinden özelleştirme politikasını eleştiren Karamollaoğlu, “Bu ülkenin üzerindeki asıl yük, uyguladığı yanlış politikalar yüzünden iktidarın ta kendisidir”  dedi.

Karamollaoğlu şunları söyledi:

“Bu hafta Burdur’da şeker fabrikası çalışanları ile bir araya geldik. Emekçi kardeşlerimizle samimi bir buluşma gerçekleştirdik. Malumunuz satılacak olan 14 şeker fabrikasından biri de Burdur Şeker Fabrikası… Burdur’un ayakta kalan ve üretim yapan son tesisi. Bu fabrika Burdur’un her şeyi. Bu özelleştirme bir fabrikayı satmak değil, Burdur’un can damarını kesmektir. Efendim, iktidar diyor ki; ‘Şeker fabrikaları ülkenin üzerinde yük. Zarar ediyorlar. O yüzden satıyoruz.’ Peki işin aslı öyle mi? Tabi ki hayır. Bu ülkenin üzerindeki asıl yük, uyguladığı yanlış politikalar yüzünden iktidarın ta kendisidir. Bu ülkenin üzerindeki asıl yük, milletin derdini değil kendi siyasi ikbalini düşünen anlayıştır. Siz 15 sene boyunca bu fabrikalara tek bir çivi bile çakmayacaksınız, tek bir kuruş destekte bulunmayacaksınız, sonra da ortaya çıkıp ‘Şeker Fabrikaları zarar ediyor’ diyeceksiniz. İşin aslı: fabrikalarımız zarar etmiyor, bilerek zarar ettiriliyor. Ayrıca zarar ettiği için gözden çıkarılacak bir şey varsa o da Ak Parti’dir. Çünkü yanlış politikalar 15 yıldır ülkemize zarar ettiriyor. Şimdi birkaç rakam vermek istiyorum.

Bunlar benim rakamlarım değil Özelleştirme İdaresi’nin kendi rakamları. Bakın, 2003-2018 yılları arasında yani AK Parti’nin iktidar olduğu 15 yıllık dönemde neler satılmış. Ne buldularsa satmışlar. Bu satılanların içinde TÜPRAŞ, PETKİM, TELEKOM gibi Türkiye’nin en karlı ve stratejik kuruluşları var. 100 yılda yaptıklarımızı 15 senede sattılar. Ne kadara mı sattılar? ‘60 milyar dolara.’ Peki… Bu 15 yılda faiz lobisine ne kadar faiz ödediler?  ‘216 milyar dolar!’ Yani tamı tamına özelleştirmeden elde edilen gelirin 3.5 katı faiz lobisine ödediler.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.