Karamollaoğlu'ndan flaş iddia KHK'lılara af geliyor

Karamollaoğlu'ndan flaş iddia KHK'lılara af geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ'yle mücadele nedeniyle kamudan KHK ile atılanların dönüşü için yeni bir çalışma başlatacağı iddia edildi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu arasındaki görüşmede neler konuşulduğunu köşesine taşıdı.

Selvi’nin yazısının satırbaşları şöyle:

'Şimdi gelelim Karamollaoğlu ile Erdoğan görüşmesine…

Karamollaoğlu sözlerine “Size endişelerimi aktarmak için geldim” diye başlamış.

Millet ittifakı, Cumhurbaşkanı adaylığı gibi konulara girmemeye özen göstermiş ama sohbetin en koyu anında Erdoğan, “Aslında bizim beraber çalışmamız lazım” demiş.

Karamollaoğlu ise “Ben o konulara girmek istemiyorum. Sadece endişelerimi paylaşmak istiyorum” karşılığını vermekle yetinmiş.

İlk başlık, FETÖ’yle mücadele konusu olmuş. Karamollaoğlu, FETÖ’yle mücadele adı altında yaşanan mağduriyetleri gündeme getirmiş. “15 Temmuz’dan sonra mağdurlar türedi. FETÖ’yle mücadele kapsamında kamuda görevden almalar oldu. Ancak bunların bir kısmı yargı kararıyla geri döndü. Fakat bunlar göreve başlatılmıyor. Bunlarla ilgili bir çözüm bulmak lazım. Belki aynı kurumda olmayabilir ama başka bir yerde çalışmalarını sağlamak lazım. Bunlara belki bir af çıkarılabilir ya da en azından bir çözüm geliştirilebilir” demiş.

Erdoğan ise ayrıntılı bir şekilde FETÖ’yle mücadelenin zorluklarını anlatmış. Ama çok daha önemli bir şey söylemiş. “Bazı hazırlıklar yapıldı ama beni tatmin etmedi” demiş.

Karamollaoğlu, Erdoğan’ın yeni bir çalışma yaptıracağı izlenimi edinmiş.

 

 

SİYASETCAFE.COM

 

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Veryansintv.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.