Karamollaoğlu'ndan olay itiraf! 'İmamoğlu ya da Yavaş aday olursa Erdoğan buldozer gibi ezip geçer'

Karamollaoğlu'ndan olay itiraf! 'İmamoğlu ya da Yavaş aday olursa Erdoğan buldozer gibi ezip geçer'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteği tartışılırken, altılı masadan aykırı bir ses geldi.

HaberTürk yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ‘İmamoğlu’nu ya da Yavaş’ı istiyoruz, onlardan biri aday olurlarsa mutlaka kazanır’ demenin cahilce bir iddia olduğu fikrini savunarak “Erdoğan buldozer gibi ezip geçer” yorumunda bulundu. Karamollaoğlu’nun ‘Kılıçdaroğlu’ çıkışı dikkat çekti.

 

‘ERDOĞAN BULDOZER GİBİ EZİP GEÇER’


Seçimlere ilişkin konuşan Karamollaoğlu, “Biz bugüne kadar aday konusunu hiç konuşmadık. Önce politikaları belirleyelim dedik. Bu konuda doğru da yaptığımızı düşünüyorum.” dedi.

 

İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylık için adının geçmesine değinen Karamollaoğlu şöyle konuştu:

 

“Ocak ayından itibaren seçim sathı mailine girmiş oluyoruz. 5 Ocak’ta altılı masa yeniden toplanacak. Orada artık bu konu konuşulabilir. Ben sürekli aday kim diyerek mugalata yapan mangalda kül bırakmayanlara bakmıyorum. Ama Erdoğan ortalığı karıştırmak istedi ve karıştırdı. Buna gücü vardı ve yaptı. ‘İmamoğlu’nu ya da Yavaş’ı istiyoruz, onlardan biri aday olurlarsa mutlaka kazanır’ demek cahilce bir iddia. Erdoğan’ın politik birikimini, mali imkanlarını, yargıdaki imkanlarını hafife alıyorlar. Erdoğan buldozer gibi ezip geçer.”

Karamollaoğlu, “Son zamanlarda bana gelen bilgileri söyleyeyim. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın en az 3 puan üzerinde görünüyor. %15 civarındaki kararsız seçmen dağıtılmadan önce” dedi.

 

‘ALTILI MASA DÖRTKEN DE BİR GERİLİM OLUŞMUŞTU’


Karamollaoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu ve Meral Akşener arasında gerilim olduğu iddialarına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

 

“Ben ortada gerilim ya da soğukluk görmüyorum. Ona bakarsanız daha altılı masa dört iken de bir gerilim oluşmuştu. Orada da neden bendim (Gülerek). Ben bu meseleye soğuk kalmıştım bir dönem. Referandum öncesi. Ben o dönemde bu tarzda bir araya gelmek nasıl olur emin olamamıştım. Henüz yeni partiler kurulmamıştı. Ben bu işe taraftar değilken Cumhurbaşkanının sistem değişikliğinde ısrarlı olması üzerine ve bu sistemin ülkeyi dikta rejimine götüreceğinin netleşmesi üzerine birlikte hareket etmeye tamam dedim.”

 

‘KILIÇDAROĞLU’NUN SİYASİ TARİHİMİZDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR’


Karamollaoğlu, “Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi tarihimizde önemli bir yeri var. Klasik CHP zihniyeti 1950’den beri Türkiye’de iktidar olmadı. En kabadayı oyu %25. Kılıçdaroğlu ‘Eğer biz toplumun tamamına açılmazsak iktidar olma ihtimalimiz yok’ dedi ve bir selam verdi. Dedi ki ‘Gelin helalleşelim yaptığımız yanlışlardan dönelim. Biz karşımızdaki kesime hep acımasızca saldırdık. Vatandaş da bize destek vermedi. Ben bu politikamızı değiştiyorum’ dedi. İlk defa biz kendisini Kudüs mitingine davet ettiğimizde 2020’de, öyle iyi bir konuşma yaptı ki arkadaşlarımız etkilendi ve çok alkış aldı. Kendisi de şunu fark etti: ‘Ben bugüne kadar hep mücadele ettiğimiz kesimle selamlaşmayı artırırsam sadece gönüllerini kazanmakla kalmam, oylarını da alabilirim’. Onun için adımlar atmaya başladı, parti meclisine başörtülü bir hanım bile aldı. Bir irade ortaya koyuyor. Bu son derece saygıdeğer.” ifadelerini kullandı.

 

‘KİMSE CHP’DEN BÖYLE BİR YASA TEKLİFİ SUNACAĞINI TAHMİN ETMEDİ’

 

Karamollaoğlu, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışıyla ilgili ise şunları söyledi:

 

Son derece anlamlı buluyorum. Beklentinin de ötesinde bir adımdı o. Kimse CHP’den böyle bir yasa teklifinde bulunacağını tahmin etmedi. ‘Bunlar söylerler ama yetkiyi aldıkları zaman ne yapacakları belli olmaz, yine başörtülüleri ezerler’ kanaati vardı. Kılıçdaroğlu ise dedi ki: ‘Bakın yasa teklif ediyorum’. Kanuni bir dayanak oluşturmaya kadar gitti yani. Ve bu teklifi tamamen kendisi düşündü. Hiçbirimizin yönlendirmesi yok, haberimiz yok. Kendi çıktı ve taraftarlarının bile tepkisini alma pahasına bunu yaptı. Sağ kesim hemen istismarcılıkla suçlamaya kalktı. Ben ne olursa olsun bu istikamette atılan bir teklifin müsbet karşılanması gerektiğine inanıyorum. Bundan dolayı da bu adımı destekliyorum.”

Altılı masaya ilişkin iddialar hakkında da konuşan Karamollaoğlu, “Son toplantımızla 5 Ocak’ta yapacağımız toplantının arası epey uzadı. Maalesef bunun sebebi de benim. Ameliyat oldum, kendimi çabuk toparlarım zannettim ama olmadı ve ara uzadı. Ara bu kadar uzamamış olsa bugünkü söylentilerin itibar görmeyeceğini düşünüyorum” ifadesini kullandı.


Siyasetcafe.com

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.