Karatay yine bombayı patlatı: Ana sütü dedi kafaya dikti

Karatay yine bombayı patlatı: Ana sütü dedi kafaya dikti

Önerdiği değişik gıda tavsiyeleri ile adından sıkça bahsettiren Karatay şimdi de ana sütüne eşdeğer diyerek bir fincan yağı kafaya dikti..

Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Zeytinyağı Günleri' etkinliğine katılan Prof. Dr. Canan Karatay, burada sağlıklı beslenme için önemli açıklamalarda bulundu.

ANA SÜTÜYLE EŞDEĞER

Verdiği sağlık tavsiyeleri ile çok konuşulan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağı tüketimine önem verilmesini vurgulayarak, “Zeytinyağı her derde devadır. Doğanın yetişkinlere bahsettiği bir ana sütüdür” dedi.

0x0-canan-karatay-ana-sutu-ile-ayni-dedi-bardaga-doldurup-icti-1523715625009.jpg

Fincana doldurduğu zeytinyağını bir dikişte içen Karatay, daha sonra çay bardağına doldurup bir kez daha içti.

Zeytinyağı’nın sağlık açısından önemine dikkat çeken Karatay, “Çünkü, Nazım Hikmet diyor ki; '70 yaşında olsanız dahi, zeytin ekeceksiniz.' Zeytinin her zaman ekilmesi lazım” dedi.

640xauto-004.jpg

ZEYTİNYAĞI MİLLİ SERVET

Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının bir milli servet olduğunu ,özellikle de yaşlıların tüketmesi gerektiğini belirterek, “Her yaşlının veya yoğun bakımlardaki hastaların bir kahve fincanı zeytinyağı içmesi gerekiyor. Zeytinyağı ana sütü ile aynıdır. Bebeklerin de içmesi gerekiyor. İstikbal bağırsaklarımızdadır. Zeytinyağı yağ değil, meyve suyudur. Hakiki bir meyve suyudur. Bunu çocuklara da büyüklere de alıştıracağız. Mide ülserini gideriyor, bağırsakları temizliyor, daha ne olsun" şeklinde konuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.