Karikatür yarışması sergisi açılıyor

Karikatür yarışması sergisi açılıyor

36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, Basın Müzesi’nde ziyarete açılıyor. 14 Şubat Cuma günü, açılacak sergi, 28 Şubat gününe kadar gezilebilecek.

Aydın Doğan Vakfı’nın, toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yayma hedefiyle 36’ncısını düzenlediği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler, 14 - 28 Şubat tarihleri arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde gerçekleşecek sergi ile ziyaretçilerle buluşacak.

 

 ‘Karikatürün Oscar’ları’ olarak 36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 63 ülkeden 583 sanatçı ve 2.172 esere ev sahipliği yaptı.

 

Sergide yarışmanın bu yılki birincisi Agim Sulaj (Arnavutluk), ikincisi Shahrokh Heidari (İran), üçüncüsü Mojmir Mihatov (Hırvatistan) ve ‘Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar’ kategorisinde verilen Özel Ödül’ün sahibi Ömer Çam’ın (Türkiye) eserlerinin yanı sıra Başarı Ödülü alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürler de yer alacak. Seçici Kurul’un ödüle değer gördüğü Başarı Ödülü kazananları Ahmet Öztürk Levent (Türkiye), Alberto Morales Ajubel (İspanya) ve Hicabi Demirci (Türkiye)’nin de eserleri sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.