Karkamış'tan kovulan Ümit Özdağ, Kilis'te vatandaştan fırça yedi

Karkamış'tan kovulan Ümit Özdağ, Kilis'te vatandaştan fırça yedi

Kilis Küçük Sanayi Sitesi'nde esnaf ziyareti yapan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın "Suriyelileri ülkesine göndereceğiz" sözleri üzerine esnaf tepki gösterdi.

Partilileriyle birlikte Küçük Sanayi Sitesi’ne gelen Ümit Özdağ, esnafı ziyaret etti. Suriyelileri ülkesine göndereceklerini anlatan Özdağ’a bir esnaf, “Bizim de elemanlarımız sığınmacı, işçi bulamıyoruz. Çalışan bulamıyoruz. Suriyelilerin gitmesi Kilis’i çok etkiler” dedi.

Başka bir esnaf ziyaretinde de Özdağ’ın ’Suriyelileri göndereceğiz’ demesi üzerine bir esnaf, “Biz Suriyelilerin gitmesini istemiyoruz ki, evlerimizi kiraya veriyoruz. Suriyeliler gidince ne olacak bu evler, ben çiftçilik yapıyorum. Arazimde çalıştıracak Türk vatandaşı bulamıyorum. Suriyeli çalışıyor. Suriyeliler gitse ben çalıştıracak adam bulamam ki?” diye konuştu.

Özdağ, başka bir esnafı ziyaretinde de yine aynı sözleri söyleyince esnaf, “Suriyeliler giderse biz çok kötü durama düşeriz. İnşaatlarda çalışan bütün personeller Suriyeli, memlekette işsiz yok ki, işçi arıyoruz, işçi yok. 490 kişi çalıştırıyorum. Kaliteli, kalifiyeli işçi bulamıyorum. Sorunumuz çalışacak işçi bulamamaktır” diye konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

 

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.