Karnından çıktı, tam 21 kilo: Doktorlar dahil herkes şaşırdı

Karnından çıktı, tam 21 kilo: Doktorlar dahil herkes şaşırdı

Trabzon'da yaşayan Sebahattin Hellaç, birkaç aydır yaşadığı karın şişliği şikayeti ile başvurduğu hastanede gerçeği öğrendi.

 

Trabzon’da bir süredir karnında şişlik ve ağrı şikayeti sonucu Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 52 yaşındaki Sebahattin Hellaç’ın Genel Cerrahi Polikliniği'nde yapılan tetkikler sonrasında karnında 35x33 cm civarında bir kitle tespit edildi.

BİR SAATTEN UZUN SÜREN AMELİYAT

 

106 kilo olarak hastaneye başvuran Hellaç’ın karnındaki kitle için Op. Dr. İsmet Çelik ve Uzm. Dr. Aydın Aktaş tarafından ameliyat kararı verildi. 1 saat 15 dakika süren başarılı ameliyat sonrası Hellaç’ın karnından 21 kilo ağırlığında tümör çıkartıldı. Ameliyat sonrası yoğun bakımdan servise alınan Hellaç’ın durumunun iyi olduğu belirtilirken, 21 kiloluk tümör hem doktorları hem de hastayı şaşırttı.

Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Polikliniği’nden Op. Dr. İsmet Çelik, yaptığı açıklamada, ameliyatta kitlenin çok daha büyük olduğunu gördüklerini belirterek, şu bilgileri paylaştı:

“52 yaşında erkek hastamız karın şişliği, karın ağrısı, kilo alma şikayeti ile bize başvurdu. Muayenemizde hastanın karın şişliğinden daha çok kitlesel bir imaj verdi. Gerekli tetkik ve tahlilleri yaptıktan sonra görüntüleme aldık. Tomografisinde 35x33 cm civarında bir kitle olduğunu gördük. O tomografiyi incelediğimizde ilk başta baskiler yapılarla herhangi bir bağlantısının olmadığını gördük. Gerekli ameliyat hazırlıkları yaptık. Ameliyatta çok daha büyük olduğunu gördük. Uygun teknik ve cerrahi yöntemle tümünü çıkardık. Kontrol altında olsun diye yoğun bakımda yatırdık. Ertesi gün genel tahlilleri yaptıktan sonra gözlemlerimiz iyi olduğunu görünce hastayı servise aldık. Çok şükür serviste herhangi bir problem yaşamadık. Hastada rejime başladık. Rejimini alıyor. İnşallah Pazartesi günü hastayı taburcu edeceğiz.” 

igt.JPG

 

"GÖRDÜĞÜMÜZ EN BÜYÜK KİTLE"

 

21 kiloluk kitlenin şaşırttığını kaydeden Op. Dr. İsmet Çelik, “Bu kitleler çok az bulunurlar. Ama genelde geç bulgu verirler. Geç bulgu verdikleri içinde büyük kitlelere ulaşıyorlar. Bizim hastanemizde gördüğümüz en büyük kitle olduğunu gördük. Bu bizi şaşırmakla beraber biraz zorladı. Teknik donanım ve hastane koşulları buna el verdi” şeklinde konuştu.

 

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.