Kaset kumpasçısı, hakim eşiyle yakalandı

Kaset kumpasçısı, hakim eşiyle yakalandı

Kaset kumpasçısı Zeki Güven ile eşi eski Hakim Sevda Güven, Emniyetin geniş çaplı operasyonu ile yakalandı. İşte haberin ayrıntıları;

CHP’nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal ve eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet aracılığıyla yayımlanmasıyla ilgili davanın sanıklarından firari eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven ile örgüt üyeliğinden aranan eşi eski hakim Sevda Güven Eskişehir'de yakalandı.

Zeki Güven ve örgüt üyeliğinden aranan eşi eski hakim Sevda Güven, Eskişehir’deki bir AVM’de Emniyetin operasyonuyla yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) ve İstihbarat Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Güven çifti, sorgulanmak üzere TEM Şubesi'ne götürüldü.

FETÖ'nün Emniyet yapılanmasında üst düzey konumda olduğu bildirilen ve Ankara 2, 4 ve 14. Ağır Ceza Mahkemelerince "Terör örgütü kurmak ve yönetmek suçundan" aranan kaset kumpasçılarından eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven (48) ve Samsun Sulh Ceza Hakimliğince "Terör örgütü üyeliği" suçundan aranan karısı eski hakim Sevda Güven'i (45) kent merkezindeki bir alışveriş merkezinin otoparkında düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

SÜREKLİ KILIK DEĞİŞTİRMİŞ

Zeki Güven'in FETÖ elebaşı Fetullah Gülen tarafından örgütün Emniyet üst düzey yapılanmasında gelecek vadeden kişiler arasında görülen "Altın çocuklar" içinde bulunduğu belirtildi. Güven’in, birçok usulsüz dinleme ve görüntüleme olayında önemli rol oynadığı, polise yakalanmamak için sürekli kılık ve yer değiştirdiği bildirildi.

Zeki Güven, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 zanlı hakkında hazırlanan ve Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamedeki şüpheliler arasında yer alıyor.

GİZLİ TANIK: ÖRGÜT TOPLANTILARINA KATILIYORDU

Eski Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven’le ilgili olarak Deniz Baykal’a kaset komplosu iddianamesinde dikkat çeken ayrıntılar yer alıyor. İddianamede ifadesi yer alan gizli tanık 'Bozo' Güven'in örgüt bünyesinde gerçekleşen mütevelli grup toplantılarına katıldığını anlattı.

EŞİ VE KARDEŞİ DE İHRAÇ EDİLDİ

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığınca düzenlenen sorgulama tutanağında ise; “Şüpheli Zeki Güven’in FETÖ mensuplarının birbirleriyle haberleşmekte kullandıkları kriptolu haberleşme programı kullandığı, emniyet personeli olması nedeniyle daha önce kendisine verilen rütbelerin OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile geri alındığı, eşi Sevda Güven’in Ordu Cumhuriyet Başsavcılığında görevli iken kamu görevinden çıkarıldığı, kardeşi İsmail Güven’in FETÖ mensuplarının birbirleriyle haberleşmekte kullandıkları kriptolu haberleşme programı kullandığı, OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile kamu görevinden çıkarılan EGM personeli olduğu” kaydediliyor.

SAHTE BELGELERDE İMZASI VAR

Güven’in örgütün kriptolu haberleşme uygulaması ByLock ve Eagle kullandığı bilgisine yer verilen iddianamede, FETÖ yapılanması içerisinde ‘Bilge’ kod ismini kullandığı belirtiliyor.

İddianamede, “Şüphelinin FETÖ faaliyeti kapsamında telefonları usulsüz olarak mahkeme kararı ile dinlenen kişilere ilişkin karar alınmasına dayanak oluşturan sahte belgelerden müşteki Yusuf Ziya Yağmur ile ilgili 13 ayrı evrakta, müşteki Gülen Bayıllıoğlu ile ilgili 10 ayrı evrakta, müşteki İbrahim Erkan Bayıllıoğlu ile ilgili 4 ayrı evrakta, müşteki Ahmet Hurşit Tolon ile ilgili 4 ayrı evrakta imza / parafının bulunması birlikte değerlendirildiğinde FETÖ mensubu olduğu anlaşılmıştır” deniliyor.

KOZMİK ODA’DA DA ADI GEÇİYOR

Kozmik Oda iddianamesinde de Güven’le ilgili şu ifadeler yer alıyor:

“Şüpheli Zeki Güven’in Ankara İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptığı, şüphelinin Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığının görevi gereğince irtibatlı olduğu 77 kişiyi sistem üzerinden sorgulatmak suretiyle kişi kartları oluşturulmasını sağladığı, şüphelinin böylece devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri temin ettiği belirlenmiştir."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.