Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kanıt bulundu Başkonsolos kaçtı

Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kanıt bulundu Başkonsolos kaçtı

Son Dakika… Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili kanıtın bulunduğu ve Suudi Arabistan Başkonsolosu’nun kaçtığı ifade edildi. İşte ayrıntılar;

Suudi Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

AP haber ajansı, Türk polisinin Cemal Kaşıkçı cinayetine dair kesin kanıtı İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda yaptığı 9 saatlik aramada bulduğunu dünyaya duyurdu. Başkonsolos Muhammed Uteybi'nin dün konutunda yapılması planlanan ikinci arama öncesi ülkesine kaçtığı iddia edildi.

Associated Press haber ajansı Türk polisinin başkonsolosluktaki aramalarda Kaşıkçı'nın öldürüldüğüne dair kesin kanıtları bulduğunu dünyaya duyurdu. CNN İnternational ise bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberinde Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü ve cesedinin parçalara ayrıldığını öne sürdü. Kaşıkçı'nın yazarı olduğu Washington Post gazetesi de ilginç bir iddia ortaya attı. Gazete, Kaşıkçı'nın öldürüldüğünü iddia ederek olaya karışan 7 Suudi Arabistan vatandaşının pasaport bilgilerini yayımladı.

SUUDİ YETKİLİLER KATILMADI, ARAMA YAPILMADI

Uteybi'nin ülkesine gitmesinin ardından olay yeri inceleme ekipleri de arama yapmak üzere başkonsolosluk rezidansına gitti. Konutun bahçesindeki kuyu ve Cemal Kaşıkçı'nın kaybolduğu gün giriş yaptığı kapalı garajda inceleme yapılması öngörülüyordu. Ancak Suudi yetkililerin katılamaması nedeniyle konutta arama yapılamadı.

Önceki akşam uzman ekiplerin başkonsolosluk binasında yaptığı incelemelerde 6 farklı DNA örneği bulunduğu öğrenildi. Her türlü doku örneği, çöp ve atık sularla ilgili toplanan deliller tek tek inceleniyor.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.