Kasım Süleymani İstanbul'da İBB salonunda anılacak

Kasım Süleymani İstanbul'da İBB salonunda anılacak

ABD tarafından Irak'ta öldürülen İranlı General Kasım Süleymani İstanbul'da anılacak. "Ahde Vefa-Kudüs Şehitleri Anma Gecesi" adı altına yapılacak anma töreni İBB'nin Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'ne ait Ali Emiri Kültür Merkezi'nde  geçtiğimiz günlerde ABD tarafından öldürülen İranlı general Kasım Süleymani için anma töreni düzenlenecek.

suleymani-2.JPG

 

"Kudüs Gönüllüleri" tarafından organize edilen anma töreninin 23 Şubat Pazar günü İBB Ali Emiri Kültür Merkezi'nde "Ahde Vefa-Kudüs Şehitleri Anma Gecesi" adı altında gerçekleştirileceği belirtildi.

Düzenlenecek programın afişinde, öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Lübnan Hizbullah'ı eski Genel Sekreteri Abbas Musavi, eski Hizbullah komutanlarından İmad Muğniye gibi isimlerin fotoğrafları yer aldı.

Programa, Kudüs TV Genel Yayın Yönetmeni Nureddin Şirin,  HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Emin Güneş gibi isimlerin de katılacağı bildirildi.
suleymani.JPG

 

3 Ocak 2020 tarihinde ABD tarafından bir suikast sonucu öldürülen İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Ortadoğu'da ABD ve İsrail'in korkulu rüyasıydı.

İran’ın Ortadoğu’daki kılıcı olarak adlandırılan Süleymani, İran lideri Ayetullah Ali Hamaney tarafından "yaşayan şehit" olarak nitelendiriliyordu.

Direk olarak İran lideri Hamaney'e bağlı hareket eden Süleymani, 1998'den bu yana İran'ın ülke dışındaki askeri-istihbari operasyonlarından sorumlu Kudüs Gücü'nün komutanlığını yürütüyordu.

 

suleymani-3.JPG

 

Kasım Süleymani, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından 2007'de getirilen uluslararası seyahat yasağına rağmen Suriye ve Irak başta olmak üzere birçok noktada İran'ın askeri operasyonlarını yönetmekle görevliydi.

Süleymani, Donald Trump'ın Temmuz 2018'de İran'a yönelik savaş tehditlerine ilişkin yaptığı bir konuşmada, "Bizi dünyada 'benzeri görülmemiş' bir eylemle tehdit ediyorsunuz. Savaşı başlatabilirsiniz ancak onu bitirecek olan biziz" sözlerini söylemişti.

 

siyaasetcafe.com

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.