Kastrofest’te lezzet şöleni

Kastrofest’te lezzet şöleni

27-28 Eylül tarihlerinde 'Geleneğe Saygı, Geleceğe Miras' temasıyla ilk kez düzenlenecek Kastrofest – Kastamonu Gastronomi Festivali şölene hazır. Festival Hazer Amani, Sahrap Soysal, Danilo Zanna gibi birbirinden ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleşecek.

Kastamonu mutfağını en doğru mesajlarla yerelden evrensele tanıtacak Kastrofest – Kastamonu Gastronomi Festivali, 27-28 Eylül 2019 tarihlerinde gerçekleşecek. Bu yılki teması "Geleneğe Saygı, Geleceğe Miras” olarak belirlenen festival, konuk ülke İtalya’nın ve Hazer Amani, Sahrap Soysal, Danilo Zanna gibi birbirinden ünlü şeflerin katılımıyla Kastamonu’nun tarihi kültürel, doğal ve gastronomik  zenginliğini  ulusal ve uluslararası platformlarda en doğru mesajlarla tanıtacak.

FESTİVAL ÇOK RENKLİ

Gastronomi dünyasının yıldız isimlerinden gastroshowlar, beslenme uzmanı ve diyetisyen Dilara Koçak ile "Geleneksel Tatlar Sağlıklı Sofralar", “Geleneksel Kastamonu Köy Yemekleri” gibi birbirinden eğlenceli yemek yarışmaları, “Kastamonu Ev Yemekleri”, “Kastamonu Saray Mutfağı” gibi geleneksel Kastamonu mutfağını yansıtan atölyeler ve çocuk etkinlikleri ile dolu dolu bir içerik sunacak Kastrofest’in konuk ülkesi ise İtalya olacak. İtalya’nın yeni nesil şeflerinden Michele Esposito, Sahrap Soysal ile birlikte yapacakları gastroshowda, Kastamonu ve İtalya’nın geleneksel erişte ve makarnalarını birlikte yorumlayacak.

DUAYENLER DE GELECEK

Festivalde ayrıca etkinliğe destek veren kuruluşlardan Mutfak Dostları Derneği öncülüğünde, gastronomi ve turizm dünyasından uzman isimlerin katılımıyla “Gıdanın Geleceği” üst başlıklı paneller ve söyleşiler düzenlenecek. İtalyan konuklar arasında yer alan Valentina Stinga ise bu çerçevede “Sürdürülebilir Tarımda Geleneksel Ürünlerin Önemi” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirecek. “Kenevirin Dönüşü”, “Duayenlerden Kastamonu Mutfak Kültürü başlıklı söyleşiler” ve “Geleneksel Mutfaklar ve Gastro Turizme Etkileri” gibi paneller de festival programında yer alan diğer etkinlikler olacak.

Festivalin, Kastamonu’nun tarih boyunca farklı kültürlerle zenginleşmiş yerel  gastronomik değerini öne  çıkartarak kentin “yükselen turizm destinasyonu” olarak markalaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.