Katalog evliliği yapan hakim- savcı çiftine 15 yıl hapis

Katalog evliliği yapan hakim- savcı çiftine 15 yıl hapis

Hakkari'de görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen hakim F.M.K. ile eşi savcı M.K.'nin "katalog evlilik" yaptıkları ortaya çıktı.

Hakkari'de görev yaparken FETÖ/PDY soruşturması kapsamında meslekten ihraç edilen hakim F.M.K. ile savcı M.K.'nin Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılanmasında, 15 yıla kadar hapisleri istendi.

İtirafçı olan hakim ve savcının ifadelerine göre katalog evlilik yaptıkları iddia edilen tutuklu savcı M.K. ile tutuksuz yargılanan eşi hakim F.M.K. suçlamaları kabul etmedi.

 

FETÖ’cü Emniyet Amiri mülakatlardaki hileleri anlattı

 

Darbe girişimi sonrası M.K. ile eşi F.M.K. 16 Temmuz 2016 günü gözaltına alındı. FETÖ üyesi olduğu iddia edilen çift adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Savcı M.K. ile hakim F.M.K., 29 Kasım 2016 tarihli karar ile meslekten ihraç edildi. ByLock kullanıcısı olduğu belirlenen M.K., 14 Ağustos 2017 tutuklanarak cezaevine kondu.

Çift hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Hazırlanan iddianamede, itirafçı olan yargı mensuplarının ifadelerine yer verildi.

Tokat Cumhuriyet Başsavcılığınca, şüpheli sıfatı ile ifade veren kadın hakim E.Ö.Y., F.M.K. ile M.K'nın cemaat evliliği yaptığını söyledi. İtirafçı hakim, "Bunlara kimin aracılık ettiğini, hangi evde buluştuklarını ve resmi kimin gösterdiğini bilmiyorum. Ancak bu kişilerin cemaat aracılığıyla evlendiklerini akademideki sohbetlerden ve F.M.'den duymuştum. F.M.'den staj yaptığımız dönemde ben sorumlu olduğumdan bunu biliyordum" dedi.

Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, yargılanmasına devam eden F.M.K. ile M.K. suçlamaları yine kabul etmedi. Duruşma savcısı mahkemeye sunduğu mütalaasında F.M.K. ile M.K'nın "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7.5- 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

siyasetcafe.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.