Katar Emiri Al Sani 'yeni Türk büyüğümüz'!

Katar Emiri Al Sani 'yeni Türk büyüğümüz'!

Trabzonluların hizmetine sunulan adı Şenol Güneş Stadı konulan Akyazı Spor Kompleksinin açılışına Katar Emir Temim bin Hamed Al Sani damgasını vurdu. Stadın açılışında Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan, Binali Yıldırım'ın resimlerinin yanına Katar Emiri Temim

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde belki de bir ilk yaşandı. Resmi bir açılışta ilk defa Devlet Büyüklerinin yanına yabancı bir devletin başkanının resmi de asıldı. Adına Şenol Güneş Stadı adı verilen kompleksin açılışında Katar Emiri’nin resminin de asılması büyük bir şaşkınlık yarattı. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün yanına Bedevi kıyafetiyle Katar Emiri Sani’nin resminin asılmasına kamuoyunda nasıl bir tepki geleceği merak edilirken, Trabzonlu taraftarların bu manzara altında “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganlarını atmaları da dikkat çekti ve “Ey para, sen nelere kadirsin?” sözünü söyletti. Bugünlerde buna da şükür diyoruz. Allah'tan Al Sani'nin resmini Atatürk'ün yanına koymadılar.

 

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Ramada Otel’de gerçekleştirdikleri Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komite Toplantısı sonrasında yenilen akşam yemeğinin ardından yapımı tamamlanan Akyazı Spor Kompleksi’nin açılışına katılmak üzere stada geldi.

 

 

Akyazı Stadı'na Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gelmesinin ardından 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımız ve Katar Milli Marşı çalındı. Tribünlerden "Şehitler ölmez vatan bölünmez" tezahüratları yapılırken, asker ve polislere çiçekler verildi. Akyazı stadının açılışında şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta'nın ardından Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuşmalarını yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelip bir konuşma yaptı ve açılış kurdelesini kesti.

 

 TRABZONSPOR’UN FORMA SPONSORU KATARLI QNB

Trabzonspor, QNB (Katar Ulusal Bankası) ile, 3 yılda 7.5 milyon dolara sponsorluk anlaşması yaptı.

Anlaşma töreninde konuşan Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta şöyle konuştu:

”Neden QNB diye sorduğunuzda, dünyanın en önemli kuruluşlarından biri olmuştur. QNB, Avrupa’da büyük kulüplere sponsorluk yaparak destek vermiş tanınan bir marka. Katar Ligi ve Endonezya Ligi’nin de isim sponsoru. Yollarımızın nasıl kesiştiği de önemli. Trabzon’a Körfez bölgesinden 500 bin turist geliyor. Şimdi baktığımızda bu sayı 750 bine gidiyor. Türkiye ile Katar arasında da önemli bir iş birliği, yolculuk var. O bölgeden sponsorluk kimle yapabiliriz dediğimizde iki firma ön plana çıktı. Türkiye’nin Katar ile olan işbirliğine de baktığımızda QNB’nin Türkiye’de yatırımlarının olduğunu gördük. Trabzonspor yeniden tarih yazmanın eşiğinde. Biz yönetime gelirken, o büyük markanın öncelikle itibarını önemsedik. İtibar yönetiminin Trabzonspor açısından en önemli bir durum olduğuna karar verdik. Her yaptığımız işte Trabzonspor gibi bir markanın itibarını günden güne üst seviyeye çekmek düşüncesindeyiz. Bu işbirliği Trabzonspor’un tarihi dönemeçlerinden de birine denk gelmiştir. O da yeni stat. Biliyorsunuz yeni stadımız deniz üzerinde dolgu olarak gerçekleştirilmiş ve antrenman tesisleriyle birlikte mükemmel bir tesis. Biz QNB ile birlikte onların da desteğini alarak 50. yılımıza güçlü bir şekilde girmek istiyoruz. Şimdi yanımızda QNB var, şimdi gücümüzü arttırarak başarı için uğraşıyoruz.”

TRABZONSPOR İÇİN PLANLAR

Usta’nın bu sözleri, haklı olarak Trabzonspor yönetimiyle QNB arasında başka bir niyet olup olmadığı sorusunu gündeme getirdi. Son Mali Genel Kurul’da tartışma konusu olan, yönetime kulüp varlıklarını satma, devretme ve kiralama hakkı veren 8. maddenin gündeme getirilmesi ilgi çekti. Ancak gösterilen tepki üzerine bu düzenlemeden vazgeçildi. Trabzonspor camiasında, ”Bu madde muhtemel bir satış ya da devir için hukuki bir yapı oluşturmayı mı amaçladı?” sorusunu akla getirdi.

Bu arada Akyazı isim hakkının QNB’ye satılabileceği, Katar Emiri’nin durumu yerinde görmek için Trabzon’a gelip açılışa katılmak istediği de iddialar arasında.

KATAR İÇİN TRABZON'UN ÖNEMİ

Katar Emiri’nin gelişi konusunda Trabzon’a ilişkin de bazı iddialar söz konusu. Gerek Katar’ın Ankara Büyükelçisi’nin açıklamaları, gerek Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un, Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Yatırımcı Hüssan Alnaami ve beraberindeki heyeti makamında kabulünde verdiği mesajlar, Trabzon’un Katar açısından hedef bölge seçildiğini gösteriyor.

”Arap dünyasıyla muhteşem bir gönül bağının olduğunu” iddia eden Vali özetle şöyle demişti:  “Arap yatırımcılar da, ilimizde önemli yatırımlar planlıyor. Arap sermaye sahibi işadamları ile işbirliğine açığız. Gelecekte bu iş birliğinin daha iyi bir noktaya geleceğine inanıyorum”

Arap Turizm Örgütü Başkanı Dr. Al- Fehaid ise, Türk-Arap ortak çalışma grubunun oluşturulması ve Trabzon’a yatırım yapılması gibi düşüncelerinin olduğunu ve bu düşünceleri hayat geçirmek istediklerini de belirtti.

Öte yandan Kuveyt merkezli Alea Global’in kurucuları ünlü Al Duaij ailesinin son kuşak temsilcisi CEO Mohammad Al Duaij, CNR Emlak Fuarı’na katılarak, Türkiye’deki yatırım fırsatlarını değerlendirdi. Al Duaij, fuara katılan firmalardan aldığı bilgiler doğrultusunda Bodrum, Trabzon ve Bursa’ya yatırım yapmayı düşündüğünü dile getirdi.

Sonuç olarak Katar’ın, uzun vadeli yatırımlar açısından Trabzon’u masaya yatırdıkları görülüyor.

ŞOK İDDİA

Trabzon’a yönelik Katar kaynaklı iddialardan biri, Trabzon Havalimanı ve Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin Katarlı büyük bir firmaya devri. Katar’ın bunun karşılığında Trabzonspor’a çok yüklü bir para ödeyeceği, denizde bir havalimanı inşa ettireceği, mevcut havalimanının yerini de bir Arap kenti olarak planlayacağı yolunda.

İkinci iddia, Trabzon yaylalarının Katarlı girişimcilere açılması.

Üçüncüsü, Araklı’da Arap Armada Grubu’na ”Arap şehri kurmak” için verilmek istenilen Turup bölgesinin, Katar sermayesiyle ortak yapımı.

Dördüncü iddia, Akyazı bölgesinde, başta kent hastanesi olmak üzere bir kısım bölgenin Katarlı şirketlere devri. 

 

 

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.