Katar'dan geleceği açıklanan 15 milyar doların gideceği adres belli oldu

Katar'dan geleceği açıklanan 15 milyar doların gideceği adres belli oldu

Katar Emiri'nin dün Türkiye'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından açıkladığı 15 milyar dolarlık kaynağın üretime dönük yada istihdamı arttıracak bir yatırım olmadığı öne sürüldü.

ABD ile yaşanan siyasi gerilim ile yükselen kur krizinde “sessiz kalmakla” eleştirilen Katar Emiri es-Sani dün Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geldiği görüşme sonrası Türkiye’ye 15 milyar dolar değerinde mevduat ve doğrudan yatırım gerçekleştireceklerini duyurmuştu.

Katar’ın sözünü verdiği 15 milyar doların bankalara ve finans sektörüne yönlendirileceği belirtildi.

Katar hamlesi doları düşürdü

Katar’ın dünkü hamlesinin ardından dolar kurunda yüzde 6’ya varan düşüş gözlemlenmişti. Döviz kurundaki yükselişi kontrol altına almak için Ankara’nın bir dizi siyasi ve ekonomik hamlede bulunduğuna dikkat çekilen haberde, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yatırımcılara yapacağı sunumun da önemli olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz yıl Türkiye'ye 20 milyardolar yatırımda bulunan Katar sermayesi geçtiğimiz aylarda 5,2 milyar dolarlık doğal gaz ve petrokimya yatırımı için protokol imzalamıştı. Finansbank da 2016 yılında Katarlı QNB bankasına 2,7 milyar avroya satılarak QNB Finansbank adını almıştı.

Türkiye’nin para biriminin dolar karşısında gerilemesinin ardından Katar’ın Türkiye'ye 12 milyar dolar yatırım yapma sözü verdiği öğrenildi.

SİYASETCAFE.COM

 

İlgili Haberler

Kaynak:Reuters

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.