Katar'ın uçağına önce Fransızlar ayıkmış! Hediye mi satın mı alındı?

Katar'ın uçağına önce Fransızlar ayıkmış! Hediye mi satın mı alındı?

Katar Emiri tarafından Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edildiği açıklanan lüks uçakla ilgili Fransız basınında yer alan haberler çok konuşulacak. İşte ayrıntılar;

Katar Emiri’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye ettiği ‘Uçan Saray’ ile ilgili 24 Ağustos'ta Fransız basınında satıldığına dair haberlerin yer aldığı ortaya çıktı.

Fransız basınında 24 Ağustos'ta, "Katar emiri, Boeing 747 model lüks uçağını, ismi bilinmek istemeyen bir devlet başkanına satıldı" ifadelerinde kullanıldığı görüldü.

Fransız BFM TV'nin internet sitesinde yer alan, Pierre Kupferman'ın haberinde; Katar Emiri'nin, satmak istediği Boeing 747 model uçaklarından bahsedildi.

Katar kraliyet ailesinin, sahip oldukları 4 adet Boeing 747 model uçaklarından ikisini sattıkları ifade edildi. İlk uçağın, Mayıs ayında alıcı bulduğu belirtildi. Boeing tarafından 2012 yılında Katar kraliyet ailesine teslim edilen ve 2015 yılından itibaren kullanılan ikinci uçağın ise bir devlet başkanına satıldığı belirtildi.

Lüks Boeing 747 model uçağın satış işlemi için İsviçreli "Amac Aerospace" şirketinin görevlendirildiği, ne alıcının ne de satın alım bedelinin gösterilmediği ifade edildi.

İşte Fransız basınında yer alan o haber:

ucak.png

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.