Katledilmiş bir ozanın hayat hikayesi müzikal oldu

Katledilmiş bir ozanın hayat hikayesi müzikal oldu

1993’de Sivas’ta katledilen ozan Hasret Gültekin’in hayatı, ‘Hasret – Hasret Gültekin Türkü Müzikali’ ile sahneye taşınıyor. Oyunda Gültekin’i, oyuncu Devrim Evin ve ona bağlamasıyla eşlik eden müzisyen Deniz Türkan birlikte hayat veriyorlar.

2 Temmuz 1993’te Sivas’ta Madımak Oteli’nde otuz iki aydınla katledilmiş bir ozan... Yirmi iki yıllık ömrüne sayısız başarı sığdıran aydın bir müzisyenken, o yangında yarım bırakılmış bir hayat... Hasret Gültekin’in hayatını hem bilinen hem de daha önce duyulmamış yönleriyle sahneye taşıyan ‘Hasret’ adlı türkü müzikali, Almanya’da faaliyet gösteren Berlin merkezli tiyatro Theater28’in ilk Türkiye prodüksiyonu.

 

Üç yıllık uzun bir araştırmanın sonunda kaleme alınan ‘Hasret’, Hasret Gültekin’in ölümünden 26 yıl sonra sevdikleriyle, memleketiyle, bağlamasıyla, türküleriyle bir buluşma niteliği taşıyor. Oyuncu kimliğiyle Devrim Evin’in, müzisyen kimliğiyle Deniz Türkan’ın sahnede buluştuğu müzikal boyunca, Gültekin’in söylediği onlarca türkü canlı olarak çalınıp söylenirken oyun için tasarlanan müzikler de ilk kez seyircisiyle buluşacak.

 

‘Hasret’ oyunu, Hasret Gültekin’in annesinin, oğlunun, eşi Yeter Gültekin’in ve Mazlum Çimen gibi yakın arkadaşlarının onunla ilgili özel anlarını sahneden seyircilerle paylaşıyor. Mazlum Çimen’in anlattıkları gülümsetirken annesinin anlattıkları boğazları düğümlüyor; eşi Yeter Gültekin’in anlattıkları ise Madımak’la ilgili bilinmeyenleri aktarıyor.

 

Hem Türkiye’de hem de Avrupa’da çeşitli sahnelerde seyirciyle buluşmaya hazırlanan “Hasret – Hasret Gültekin Türkü Müzikali”; 15 Mart’ta Ankara Yılmaz Güney Sahnesi’nde, 20 Mart’ta Berlin Tiyatro Festivali kapsamında Akademie der Künste’de, 28 Mart’ta İzmir Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde, 29 Mart’ta İzmir Menemen - Kubilay Kültür Merkezi’nde, 5 Nisan’da Kenter Tiyatrosu’nda, 8 Nisan’da MOİ Sahne’de, 15 Nisan’da İzmir Narlıdere Kültür Merkezi’nde, 16 Nisan’da İzmir Torbalı Belediye Kültür Merkezi’nde, 3 Mayıs’ta Londra Millfield Theatre’da sahnelenecek.  

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.