Kavala’ya bir tutuklama da ‘casusluktan’

Kavala’ya bir tutuklama da ‘casusluktan’

İş insanı Osman Kavala hakkında yeni bir soruşturma açıldığı ve tutuklama kararı istendiği ortaya çıktı. Kavala’nın bu sefer de casusluktan suçlandığı öğrenildi

Gezi Parkı soruşturmasında hakkında tahliye ve beraat kararı verilen ancak tahliye edilmeden 15 Temmuz darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan iş insanı Osman Kavala hakkında yeni bir soruşturma açıldığı ve tutuklama kararı istendiği ortaya çıktı.

 

 

TWITTER’DAN DUYURDU

HDP Milletvekili Ahmet Şık, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Osman Kavala'ya 'TCK 328. madde uyarınca 'casusluk' suçlaması yöneltildiği' ve yeni bir soruşturma açıldığı bilgisini verdi.

 

aa-007.jpg

Kavala'nın tutuklama talebiyle İstanbul 10. Sulh Ceza Hâkimliği'ne sevk edildiğini ve SEGBİS aracılığıyla ifade verdiğini yazdı. Gezi Parkı eylemlerine ilişkin davada beraat ettiği gün, 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili bir soruşturma kapsamında tutuklanan iş insanı Osman Kavala hakkında yeni bir tutuklama talebi çıkarıldı. Mahkemede "Casusluk" suçlamasıyla savunma yapan Kavala hakkında tutuklama kararı verildi.

 

KARAR BEKLENİRKEN, YENİ SUÇLAMA

Avukatlar Prof. Dr. Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu, 25 Şubat’ta Osman Kavala’nın tutukluluğuna itiraz etmişti. Osman Kavala’nın avukatları birinci yargı paketi ile kanunlaşan soruşturma aşaması için azami tutukluluk süresi olan iki yıllık sürenin 25 Şubat 2020 yılı itibarıyla dolduğuna dikkat çekmişti. Avukatların bu itirazı sonrasında, Kavala hakkında İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı bekleniyordu.

 

Osman Kavala için “casusluk” iddiasıyla verilen tutuklama talebinin ardından 10. Sulh Ceza Hakimliği, Osman Kavala’nın SEGBİS ile savunmasını aldı. Kavala sorgusunun ardından "casusluk" suçlamasıyla tutuklandı.

 

Osman Kavala iki yılı aşkın süredir tutuklu olarak yargılanıyordu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.