Kavganın arkasında bu hesap mı var?

Kavganın arkasında bu hesap mı var?

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Bahçeli ile İYİ Parti Lider Meral Akşener arasındaki kavganın arka planında ne var? İşte haberin ayrıntıları ve o plan;

MHP ile İYİ Parti arasında, Meral Akşener’in partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalar ile başlayan, Devlet Bahçeli'nin ise sosyal medya hesabından Akşener hakkında, “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!” ifadelerini kullanmasının ardından tırmanan kriz sürüyor.

MHP Lideri Bahçeli ile Akşener arasındaki gerilimin Mart 2019’da yapılması planlanan yerel seçim yaklaştıkça artacağa benzediği yorumunda bulunan BBC Türkçe’den Ayşe Sayın, siyasi kulislerde yapılan bir diğer yorumun ise MHP ile İyi Parti’nin seçim öncesinde ‘tabanlarını konsolide etme’ hesabı yaptığı olduğunu aktardı.

Ayşe Sayın, BBC Türkçe’deki haberinde konuya dair şunları ifade etti:

“İYİ Parti tabanının büyük bölümünün MHP'den ayrılanlardan oluştuğuna dikkat çeken siyasi kaynaklar, iki partinin, tabanlarını iyice ayrıştırmak ve seçim sürecinde olası oy geçişkenliğini engellemek amacıyla üsluplarını sertleştirdiğine işaret ediyor.

24 Haziran genel seçimlerinde AKP ile 'Cumhur İttifakı'nı kuran ve bu birlikteliği Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere de taşımak isteyen MHP'nin genel seçimlerde olduğu gibi AKP'yi kendisiyle ittifaka, İYİ Parti'yi de CHP, HDP ile aynı cepheye itme hesabı yaptığı değerlendirmesi yapılıyor.”

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.