Kavuncu'nun FETÖ dosyasında İmamoğlu detayı

Kavuncu'nun FETÖ dosyasında İmamoğlu detayı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun, FETÖ'den tutuklanan öz dayısı Enver Altaylı'nın kardeşleri ile ortak olduğu ortaya çıktı. 

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ'ın, partisinin İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'yu FETÖ'cülükle suçlamasının ardından Kavuncu'nun öz dayısı Enver Altaylı yeniden Türkiye’nin gündemine oturdu.

Ümit Özdağ'ın iddialarının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Buğra Kavuncu hakkında soruşturma başlatılırken Sabah gazetesi muhabiri Kenan Kıran dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirdi. 

İddialara göre Buğra Kavuncu'nun, FETÖ'den tutuklanan eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın kardeşleri Taha Altaylı ve Cemal Altaylı'yla ortak olduğu ortaya çıktı. 

Üç ismin, 2003 yılında kurulan Usta Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin yönetiminde bulunduğu öne sürüldü. 

 

İMAMOĞLU DETAYI

 

İBB'nin seçim kampanyasını yürüten CHP İstanbul Gönüllüleri'nin kurucusu Dilşat Arpacıoğlu ve eşi Ali Haluk Arpacıoğlu da ortaklar arasında yer alıyor.

Usta Dış Ticaret Anonim Şirketi, kayıtlara göre 9 Aralık 2003'te kuruldu. Yolcu taşımacılığı ve seyahat acentesi olarak kurulan şirket hava, deniz, kara yolu ve demir yolu ulaşımı için bilet rezervasyon işlemleri ve bilet satışı, seyahat, tur, ulaşım ve konaklama hizmetlerinin toptan veya perakende satışı konusunda faaliyet gösteriyor.

Buğra Kavuncu, Ali Haluk Arpacıoğlu ve Talha Altaylı'nın şirketten ayrıldıkları dikkat çekerken, Enver Altaylı'nın kız kardeşi Süheyla Kılıç'ın halen Usta Dış Ticaret Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yaptığı görülüyor.

 

İŞTE ŞİRKETİN KURUCU ORTAKLARI

 

Enver Altaylı'nın kardeşi Taha Altaylı: (Yönetim Kurulu Başkanı)

Enver Altaylı'nın kardeşi Cemal Altaylı: (Yönetim Kurulu Üyesi)

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Satuk Buğra Kavuncu: (Yönetim Kurulu Üyesi)

Dilşat Arpacıoğlu: (Yönetim Kurulu Üyesi)

Dilşad Arpacıoğlu'nun eşi Ali Haluk Arpacıoğlu: (Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı)

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.