Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı tamamlandı

Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı tamamlandı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 16-17 Kasım tarihlerinde düzenlenen Kayseri Gastronomi Turizmi Çalıştayı ikinci gün etkinlikleriyle birlikte sona erdi.

Halka açık olan etkinliğin ilk gününde, ünlü kasap Cüneyt Asan’ın pastırma şovu ile şef Murat Bozok ve Hülya Tiritoğlu’nun ‘Kayseri Mutfağı’ atölyesi büyük ilgi gördü. Eyüp Kemal Sevinç, Yunus Emre Akkor, Ebru Baybara Demir gibi ülkemizin gastronomi alanında en önemli şeflerinin ve birbirinden değerli panelistlerin söz aldığı oturumlar ilgiyle dinlendi.

 

Kentin hem lezzetlerini tanıtmak hem de mutfağının yol haritasını çizmek amacıyla bir otelde gerçekleştirilen çalıştayın ikinci gününde gastronomi turizminde kadın kooperatiflerin ve festivallerin önemi anlatıldı.

 

Zeynep Kakınç (Mutfak Dostları Derneği Başkanı), Ebru Koralı, (TURYİD Yönetim Kurulu Üyesi , Global Gastroekonomi Zirvesi Komite Başkanı) gibi sektörün önde gelen isimlerinin katılımıyla ‘Gastronomi Turizminde Kadın Kooperatiflerinin Önemi’, ‘Gastronomik Destinasyonlar ve Festivallerin Önemi’, ‘Gastronomi Şehri Olmak’ başlıklı oturumlar gerçekleştirildi.

 

 

Herkesin yakından tanıdığı ünlü İtalyan şef Danilo Zanna ve ünlü yemek yazarı Sahrap Soysal bugünün en renkli konukları oldu. Danilo Zanna ‘Buon Appetito – Bir İtalyan Şefin Türk Mutfağına Yolculuğu’ başlıklı konuşmasında Türk ve Kayseri mutfağına dair izlenimlerini paylaştı.

 

 

Sahrap Soysal ise Kayserili et ustası Kemal Koçak ve yerel şef Ceylani Koçyiğit ile birlikte ‘Kayseri’nin Unutulan Ev Yemekleri’ başlıklı muhteşem bir yemek şovu gerçekleştirildi.

 

Ünlü şefler tarafından Kayseri mutfağının lezzetlerinin ele alındığı çalıştay, vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.