Kayseri'de bir grup küçük kızı alkol masasında oynattılar

Kayseri'de bir grup küçük kızı alkol masasında oynattılar

Düğünde çekildiği belirlenen görüntülerde küçük kızın alkol masasında oynatılmasına tepki gösterilmesinin ardından inceleme başlatıldı.

Vatandaşların sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımlara ilişkin incelemeler sürmeye devam ediyor.

Bu kapsamda toplumsal huzuru bozacak, şahısların kişiliğini tehlikeye atacak ve çeşitli suçlara ilişkin yapılan paylaşımların ardından hesaplar incelemeye başlıyor.

Sosyal medyaya düşen bir görüntü ise yeni bir tepkiye sebep oldu.

Kayseri'de geçtiğimiz 27 Mayıs'ta bir düğünde, yaşı küçük bir kız çocuğu alkol masasında oynatıldı.

O anlara ait olan ve sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından Kayseri Valiliği harekete geçti.

 

asasa-005.JPG

 

İNCELEME BAŞLATILDI

 

Olayla ilgili işlem başlatılırken yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

27.05.2023 günü yapılan sosyal medya paylaşımında yaşı küçük bir kız çocuğunun alkol alınan bir masa üzerine çıkarılıp oynatıldığı görülmüştür.

Emniyet birimlerimizce derhal başlatılan tahkikat ile sorumlular tespit edilerek gerekli işlemler başlatılmıştır. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kayseri'de kız çocuğunun alkol bulunan masa üzerinde oynatıldığı görüntülere ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

 

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

Görüntünün 29 Mayıs Pazartesi günü bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılmasının ardından Bakanlık birimlerimiz harekete geçmiş, Kayseri İl Müdürlüğümüz aracılığıyla emniyet ve jandarma birimleri konudan haberdar edilmiştir.

Yapılan çalışmalar sonucunda düğün sahibinin cezaevinde bulunduğu, paylaşımı yaptığı tespit edilen TikTok kullanıcısının B.Ç. olduğu anlaşılmıştır.

Şahıs, kolluk kuvvetleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alınmış olup, hakkındaki adli ve idari tahkikat sürmektedir.

Görüntülerde yer alan ve kimliği tespit edilen şahıslarla ilgili de yine kolluk kuvvetleri tarafından işlem yapılmaktadır.

Çocuklarımızın ruhsal ve psikolojik gelişmelerini olumsuz etkileyeceğinden, paylaşılan görüntünün erişiminin engellenmesi için yasal başvurular yapılmış ve şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur.

Görüntüdeki çocuğumuzun kimlik tespiti çalışmaları devam etmektedir. 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.